STRAHOVI GEJA U AVGANISTANU: Ako me uhvate OBJESIĆE me - Volim Podgoricu

STRAHOVI GEJA U AVGANISTANU: Ako me uhvate OBJESIĆE me

Mladić pod pseudonimom Dafud je Avganistanac koji je sa 18 godina otkrio da je homoseksualac i da je ovo opredjeljenje u državi u kojoj živi opasno po život.

Kada je Dafud prvi put shvatio da ga privlači isti pol, već je bio vjeren s devojkom, iako nije dao pristanak da želi taj brak. Ugovoreni brakovi su sasvim normalna pojava u Avganistanu, tako da je Dafud morao da pristane na sve što je njegova porodica zahtijevala.

– Kada sam prvi put imao intimne odnose sa muškarcem shvatio sam da sam seksualno osvješćen. Grlio me je i mazio i tada sam se osjećao kao da sam u nekom drugom svijetu. Želio sam da otkažem vjenčanje, jer od trenutka kada sam spavao sa muškarcem nisam imao više nikakvu želju za erotskim odnosom sa ženom – kaže Dafud.

Dafud je bio veoma vezan za svoju prvu ljubav, čak su odlučili i da se vjere u tajnosti, ali onda ga je partner napustio.

– U Avganistanu je skoro nemoguće  da se javno opredijelite kao homoseksualac. Čak i ukoliko to dobro krijete, ako vas otkriju, vrlo vjerovatno će vas objesiti. Vjerovatno se moj prvi parner toga i plašio i zato me je napustio – kaže Dafud.

Foto: Profimedia/Wavebreak

Iako je bio veoma povrijeđen nakon raskida, Dafud je našao novu ljubav i i dalje sanja da se razotkrije i vjenča sa svojim dečkom.

– Jednom su se dvojica homoseksualaca razotkrili. Čak su i napravili ručak u hotelu da obilježe svoje vjenčanje. Međutim odmah nakon toga jedan je zatvoren, a drugi je morao da pobjegne iz države – objašnjava Dafud.

Njegov život protiče u vječitom skrivanju i strahovanju da će ga uhvatiti, objesiti, protjerati, da će ga partner napustiti iz straha da će biti razotkriveni.

– Ponekad se pitam zašto nas je Bog stvorio ovakvima, a nije nam dozvolio da budemo slobodni. Šta nije u redu sa nama, da li je moguće da me osoba koju ne smijem da poželim čini ovoliko srećnim – priča Dafud.

– Moja porodica, prijatelji, društvo, niko ne zna da sam gej – kaže on.

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com