DF O PROTESTIMA 2015: Vlast je toliko bila prepadnuta… - Volim Podgoricu

DF O PROTESTIMA 2015: Vlast je toliko bila prepadnuta…

Članovi odbora nikšićkog Demokratskog fronta (DF) na konferenciji posvećenoj godišnjici od, kako su kazali, najvećeg političkog skupa u istoriji moderne Crne Gore, kazali su da će skup biti upamćen kako po brojnosti, jer tvrde da je bilo između 20 i 25 hiljada demonstranata, tako i brutalnom ponašanju policije.

“Vlast je toliko bila prepadnuta tim skupom da su sve učinili da se skup ne završi onako kako bi trebalo. Narod i mirni demonstanti bukvalno su rastjerani palicama, šok bombama, suzavcem i zagušljivcem“, kazao je Janko Milatović.

Pokazao je i suvenir koji čuva kako bi ga podsjetio na 25. oktobar 2015. godine – praznu šok bombu koja je, kako tvrdi, bačena ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Vera Bulatović je kazala da joj ni godinu nakon protesta nije jasno da ako je policija navodno branila Skupštinu od demonstranata, zašto su jurili narod po čitavoj Podgorici.

“Strašno želim da znam pravu snagu ovog naroda bez pritiska, pa ako je ta prava volja neka vlada DPS, ali bih voljela da znam da to narod želi bez pritiska, ucjena, kupovine, bez lažnih obećanja”, kazala je Bulatović.

Arsenije Lalatović je kazao da će 25. oktobar 2015. godine ostati upamćen kao jedan od najtamnijih i najčasnijih dana u istoriji Crne Gore.

“Kao kontinuitet i nastavak imali smo izbore koji su bili 16. oktobra ove godine i koji nijesu bili niti fer, ni demokratski. Kao predstavnici DF-a možemo biti ponosni zato što naš cilj nije bio da se urušava i uništava ova država, već da se dođe do prvih fer i poštenih izbora”, kazao je Lalatović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com