NAJSTARIJA CRNOGORSKA BUNTOVNICA Mica Dubljanić u osmoj deceniji se ne predaje: Hoću Milu da vidim leđa! - Volim Podgoricu

NAJSTARIJA CRNOGORSKA BUNTOVNICA Mica Dubljanić u osmoj deceniji se ne predaje: Hoću Milu da vidim leđa!

Ne skida osmijeh sa lica sedamdesetčetvorogodišnja Mileva Mica Dubljanić, jedna od najljućih protivnika režima, dama koja je bila najglasnija na protestima Demokratskog fronta i na konvencijama tog političkog saveza, ni posle izbornog dana prepunog svađa, tuča, ucjena i podmićivanja, se ne predaje, pišu Novosti.

Potajno se nada da bi opozicija mogla sa manjinskim, albanskim i bošnjačkim strankama, uz pomoć DF, “Ključa”, Demokrata, SDP, da formira novu vlast. Prije godinu dana našla se pod šatorima u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kada je DF pritiskao režim na promjene u društvu. Ni kiša joj nije smetala da svaki dan bude uz lidere ovog saveza, i crnogorsku mladost.

 – Bila sam i one kritične podgoričke noći 24. oktobra na barikadama ispred Skupštine, spremna da ako zatreba preskočim policijski kordon i uletim u to zdanje i saopštim narodu da je Crna Gora oslobođena torture. Umjesto toga “zaradila” sam suzavac koji i danas osjećam u očima, a posljedice tog “bombaškog napada” još trpim – kaže Mica.
– Ni sama ne znam kako su me prijatelji dovukli do Stare varoši, jer sam bila van sebe. Nadala sam se da će ovi izbori dovesti do promjena, pomiriti pravoslavni narod, unijeti radost u svaki dom. Ali moraćemo još da čekamo, nema predaje. Dok god budem mogla, davaću podršku mladima koji moraju naći načina da sebi obezbijede ljepšu i sigurniju budućnost, bez droga i kriminala.

Mica je sa 24 godine ostala invalid radeći u valjaonici, kada je povrijedila obje noge i posle četiri operacije uspjela da se vrati u život. Nakon toga završila je daktilografski kurs i jedva uspjela da izbori invalidsku penziju. I sigurno da je jedna od rijetkih osoba koja je pet decenija u penziji.

– Ali nisam imala miran život. Takav mi je temperament i zbog toga sam mnogo trpjela. I danas je tako, jer da sam uz vlast, imala bih benefite da idem do Ulcinja i drugih mjesta na sedmodnevne odmore, banje i slično. Znaju da sam opozicionarka i zbog toga me zaobilaze. A ja ipak trajem i sa svojih 260 evra. Uz mene su brojni prijatelji, frontovci, koji mi produžavaju vijek. Nadam se da ću dočekati Milovu smjenu. Samo se nadam da zbog toga neću morati da živim stotinu godina!

MOJ UKUS

Mica priznaje da joj Milo nikada nije bio simpatičan, pa se i danas čudi onim damama koje se “lijepe” na njegovu priču i skupoceni stajling.

– Jeste da ima harizmu, ali meni je, recimo, svojevremeno muževniji izgledao Momir Bulatović. I ljepši! Tvrdim da u ovoj mojoj izjavi nema ni trunke politike. To je moj sud od prije trideset godina, koji ni do danas nisam mijenjala – priča Mica za Novosti.

OMČA OKO VRATA

Iako je godine polako gaze, Mica i dalje plijeni vitkošću, i ne predaje se. Nekad je bila ljepotica za kojom su trčali nikšićki momci, a ona im put do njenog srca posipala prašinom. Nije stajala na “ludi kamen” i zbog toga se, kaže, ne kaje. Jer smatra da je bračna zajednica omča oko vrata ljubavi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com