Nikola Simić se prvi put zaljubio u 76. godini i divno objasnio suštinu ljubavi

Prije dvije godine, na današnji dan, preminuo je glumac Nikola Simić. Imao je 80 godina, i do posljednjeg dana je na ekranu i van njega širio optimizam.

Nikola Simić je rođen u Beogradu, u pekarskoj porodici. U gimnaziji je glumio u dramskoj sekciji, a kasnije je diplomirao na FDU. Iako ga publika najviše pamti po televizijskim i filmskim ulogama, bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1959. do januara 2014. Djeca nekog prošlog vremena ga pamte kao čoveka koji je pozajmio glas crtanom junaku Dušku Dugoušku, a rečenica “Šefe, koji ti je vrag” koju je izgovarao u svom maniru, aktuelna je i danas.

Nikola Simić je u intervjuu koji je dao za “Puls”, četiri godine prije smrti , rekao između ostalog „Znate kako, čovjek se i zaljubi.”

– Ne mora sve da bude bukvalno da bi bilo realno. Može da bude i platonski. Jesam zaljubljen, prvi put u životu. U sebe! Šalim se, zaljubljen sam u svoje unuke, koje su predivne. Starija Isidora voli pozorište, a mala Sara ima tri godine i ne znam kojim će putem krenuti. Ali privatna priča i to… O tome nećemo pričati. To je moje lično – rekao je Simić tada.

On je objasnio i kakve veze hrabrost ima sa zaljuljivanjem.

– A treba se zaljubljivati. Psiholozi kažu da dođe trenutak kad čovijek želi da promjeni način svog života. Treba imati hrabrosti i smjelosti i to uraditi. Ja to znam, naravno iz prve ruke. Trebalo je imati hrabrosti i igrati „Dunda“ u Dubrovniku te večeri kad su mi saopštili da mi je otac umro. I niko to nije znao. Trebalo je imati hrabrosti i igrati „Bubu“ 30. decembra, a sahraniti majku 29 – objasnio je tada legendarni glumac.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close