GORAN VIDOJEVIĆ: Sinđelić je saradnik policije i doušnik - Volim Podgoricu

GORAN VIDOJEVIĆ: Sinđelić je saradnik policije i doušnik

Re­zer­vni ofi­cir Voj­ske i MUP-a Sr­bi­je Go­ran Vi­do­je­vić (44) op­tu­žio je Alek­san­dra Sin­đe­li­ća da je po­ku­šao da mu na­mje­sti hap­še­nje na dan iz­bo­ra u Cr­noj Go­ri, ka­ko bi ga op­tu­ži­li za pla­ni­ra­nje te­ro­ri­stič­kih na­pa­da. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, Sin­đe­lić ga je u av­gu­stu kon­tak­ti­rao i po­nu­dio mu da sre­di­nom ok­to­bra do­đe u Pod­go­ri­cu, oda­kle je tre­ba­lo da se or­ga­ni­zo­va­no ide na ra­ti­šte u Ukra­ji­nu. Po­što je znao da se ra­di o pre­va­ran­tu, ka­ko is­ti­če Vi­do­je­vić, od­bio je tu Sin­đe­li­će­vu po­nu­du. Osim nje­ga, Sin­đe­lić je ta­da kon­tak­ti­rao i sa dva nje­go­va pri­ja­te­lja, sa istim za­htje­vom, ali su ga i oni od­bi­li.
Vi­do­je­vić je do­bit­nik mno­go­broj­nih od­li­ko­va­nja i na­gra­da, a ujed­no je i pri­pad­nik re­zer­vnog sa­sta­va Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va Sr­bi­je.
– Ozbi­ljan sam čo­vjek i mo­ja bi­o­gra­fi­ja je či­sta. Sve što ka­žem je isti­na i spre­man sam da do­đem u Cr­nu Go­ru, da pred tu­ži­la­štvom svje­do­čim o Alek­san­dru Sin­đe­li­ću i nje­go­vom po­ku­ša­ju da mi na dan iz­bo­ra na­mje­sti hap­še­nje. Ta­ko­đe, spre­man sam da idem i na po­li­graf, jer ne­mam šta da kri­jem, a imam i svje­do­ke ko­ji će po­tvr­di­ti da je i njih po­ku­šao da na­mje­sti u ovoj pri­či – ka­že Vi­doje­vić.
Sin­đe­lić, za ko­jeg svi u Sr­bi­ji, ka­ko ka­že Vi­doj­e­vić, zna­ju da je po­li­cij­ski do­u­šnik i sa­rad­nik slu­žbe, kon­tak­ti­rao ga je u av­gu­stu.
– Ja­vio mi se pu­tem Fej­sbu­ka i po­nu­dio da do­bro za­ra­dim. Pred­lo­žio mi je da do sre­di­ne ok­to­bra sku­pim 10-20 lju­di, ko­ji su sprem­ni da za no­vac ra­tu­ju u Ukra­ji­ni. Pre­ma nje­go­vom ka­zi­va­nju, plan je bio da svi do­đe­mo u Pod­go­ri­cu, gdje se odr­ža­va skup do­bro­vo­lja­ca za od­la­zak u Ukra­ji­nu. Sin­đe­lić je re­kao da na­đem lju­de, a on će nam na­knad­no ja­vi­ti ta­čan ter­min po­la­ska za Cr­nu Go­ru, a do­bi­će­mo no­vac za put­ne tro­ško­ve, dnev­ni­ce i za avi­on­ske kar­te. Po­što znam o ka­k­vom pre­va­ran­tu se ra­di, znao sam da je u pi­ta­nju mut­na ra­bo­ta i da spre­ma ne­ku pod­va­lu. Tek na­kon hap­še­nja onih lju­di u Cr­noj Go­ri, na dan iz­bo­ra, shva­tio sam da je i me­ni bi­la spre­mlje­na klop­ka – pri­ča Vi­doj­ević.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, Sin­đe­lić ga je još jed­nom kon­tak­ti­rao po­čet­kom sep­tem­bra, na­kon če­ga se po­vu­kao i vi­še mu se ni­je ja­vljao, ali je­ste ne­kim Vi­do­je­vi­će­vim po­zna­ni­ci­ma i pri­ja­te­lji­ma.
– Imam in­for­ma­ci­je, lju­de ime­nom i pre­zi­me­nom ko­ji­ma je nu­dio isto što i me­ni, ne­ki od njih ži­ve u Re­pu­bli­ci Srp­skoj. I nji­ma je po­ku­šao da pro­da istu pri­ču i da im smje­sti pla­ni­ra­nje ne­ka­kvih te­ro­ri­stič­kih na­pa­da u Cr­noj Go­ri. Svi su pro­zre­li nje­go­vu na­mje­ru, jer zna­ju da je Sin­đe­lić po­li­cij­ski sa­rad­nik. Sad svi zna­te o ka­ka­vom se čo­vje­ku ra­di, kad je u Cr­nu Go­ru po­slao ke­ra­mi­ča­re, mo­le­re i kro­ja­če, ka­ko bi ih po­hap­si­li i op­tu­ži­li za te­ro­ri­zam – is­ti­če Vi­do­je­vić.
On tvr­di da je Sin­đe­lić sa­rad­nik taj­ne po­li­ci­je, ko­ji je po za­dat­ku spre­man sve da ura­di za slu­žbu.
– Svi u Sr­bi­ji zna­ju da sam na po­ziv dr­ža­ve, to­kom de­ve­de­se­tih bio na ra­ti­šti­ma. Bio sam pri­pad­nik re­zer­vnog sa­sta­va MUP-a Sr­bi­je, re­zer­vni ofi­cir Voj­ske Sr­bi­je, od­li­ko­van sam vi­še pu­ta, jer sam bra­nio svo­ju dr­ža­vu, ča­sno i po­šte­no. Ni­je­sam ni­ka­kav pla­će­nik, a u rat sam išao da bra­nim dr­ža­vu, a ne da za­ra­đu­jem no­vac. Vje­ro­vat­no je Sin­đe­lić po na­lo­gu slu­žbe me­ne kon­tak­ti­rao, pa da se on­da u jav­no­sti pred­sta­vi ka­ko su lju­di ko­ji su bra­ni­li dr­ža­vu na ra­ti­šti­ma htje­li da na­pa­da­ju i ubi­ja­ju po Cr­noj Go­ri. To je jef­ti­na pro­pa­gan­da i u ovaj sce­na­rio ko­ji se sa­da de­ša­va u Cr­noj Go­ri ni­ko ne vje­ru­je – na­vo­di Vi­do­je­vić.
Da Sin­đe­lić ne­što mu­ti, ka­ko tvr­di Vi­do­je­vić, bi­lo mu je ja­sno ka­da je pred­lo­žio da mje­sto oku­plja­nja do­bro­vo­lja­ca za Ukra­ji­nu bu­de u Pod­go­ri­ci.
– Za­što bih ja iz Ja­go­di­ne išao za Pod­go­ri­cu ka­ko bih ot­pu­to­vao za Ukra­ji­nu. To je ta­ko jef­tin trik ko­jim je po­ku­šao da mi na­mje­sti hap­še­nje i la­žno me op­tu­že. Valj­da je sa­da svi­ma ja­sna i ta pri­ča oko na­vod­nog „dr­žav­nog uda­ra”. Ni­je­sam je­di­ni ko­me je Sin­đe­lić nu­dio sve ovo, ima lju­di ko­ji će jav­no pri­ča­ti o to­me pred tu­ži­la­štvom – po­ru­ču­je Vi­do­je­vić.
Sin­đe­lić je, po nje­go­vim ri­je­či­ma, sa­mo spre­man za pre­va­ru i ni­šta vi­še od to­ga.
– To je čo­vjek ko­jem ni­ko ne vje­ru­je. Je­di­na isti­na je da su mu vje­ro­vat­no pla­ti­li da ka­že da je spre­mao te­ro­ri­stič­ki akt. Iz­mi­šlje­ne su pri­če da je on ne­gdje ra­to­vao i bo­rio se. Pa, nje­ga ni­ko ne zna od tih lju­di ko­ji su bi­li na ra­ti­šti­ma. On sa­mo ima ne­ke fotografije da je bio ne­gdje, a na te­re­nu ga ni­ko ne po­zna­je. I za­i­sta je ne­pri­mje­re­no i po­mi­sli­ti da bi ne­ko ne­što ru­žno na­pra­vio u na­ma brat­skoj Cr­noj Go­ri. Od­go­vor­no tvr­dim da je bu­da­la­šti­na da je Sin­đe­lić spre­mao aten­tat na Mi­la Đu­ka­no­vi­ća – tvr­di Vi­do­je­vić.

(Dan)

550 komentara

  1. Hello just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren't loading correctly. I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different internet browsers and both show the same results.

  2. I blog frequently and I truly appreciate your information. This great article has truly peaked my interest.I'm going to take a note of your blog and keep checking for newinformation about once per week. I opted in for your Feed as well.

  3. I'm retired paracetamol galena dawkowanie dzieci The right time figures also record performance in the last 12 months up to August 17 this year to give a ‘moving’ figure, which show 67.6 per cent arrived on time in the last 12 months.

  4. F*ckin’ remarkable things here. I'm very glad to see your article. Thanks a lot and i'm taking a look ahead to touch you. Will you please drop me a mail?

  5. I have read so many articles or reviews regarding the blogger lovers but this article is actually a fastidious paragraph, keep itup.

  6. It is truly a great and helpful piece of info. I¡¦m happy that you just shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  7. The most challenging part of SEO is making backlinks, and the more hard thing is getting Quality Backlinks. I'm offering competitors down High Domain Authority (DA) backlinks. If your keyword is medium hard, these backlinks will place your website on Google First Page.

    GET This Limited Time Offer: https://mranker.me/u/fvrweb

    Why Should You take this Offering?
    -Improve Your Website Ranking
    -Backlinks from High Authority Website
    -85% Dofollow backlinks for backlink Strategy]
    -135 Article/Contextual Backlink 00% Dofollow]
    -100% 5 Star Reviews Service]
    -Service Provider from Fiverr 00% Safe and Secure Payment]

    Diamond Package
    -All Types Of Backlinks
    -Contextual/Article Backlink: 135
    -Total Backlinks: 1300
    -Referring Domain: 1300
    -Referring IPs: 1280
    -85% Dofollow Backlinks
    -3 URLs & 5 Keywords
    -Details Reports: XLSX,CSV,TEXT,PDF

    Get this Exclusive Backlink Package for only $15
    Get it from FIVERR: https://mranker.me/u/fvrweb
    #1 Freelancing Site, 100% Secure Payment

  8. Thanks , I've recently been searching for info approximately this subject for a long time and yours is the greatest I have discovered so far. But, what concerning the conclusion? Are you sure in regards to the source?

  9. I am not positive the place you are getting yourinformation, but great topic. I needs to spend some time studying more or workingout more. Thank you for great information I was in search of this information for my mission.

  10. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn't show up.Grrrr… well I'm not writing all that over again. Anyways, just wanted to say wonderfulblog!

  11. A motivating discussion is definitely worth comment. I do believe that you need to publish more on this subject, it might not be a taboo matter but usually people don't discuss these issues. To the next! Kind regards!!

  12. Heya i'm for the first time here. I came across this board and I in finding It truly useful & it helped me out a lot.I hope to give something again and help others such as you aided me.

  13. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading?I'm trying to find out if its a problem on my end orif it's the blog. Any responses would be greatly appreciated.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com