U SOČIJU NOSIO ZASTAVU: Prekidam karijeru zbog opstrukcija! - Volim Podgoricu

U SOČIJU NOSIO ZASTAVU: Prekidam karijeru zbog opstrukcija!

Šest stipendija, a na ceremoniji koju je organizovao Crnogorski olimpijski komitet svega pet skijaša Ivana Bulatović, Nadežda i Bojan Milošević, Bojan Kosić i Eldar Salihović potpisali su ugovore prema kojima će do početka Zimskih olimpijskih igara u u Pjong Čangu (februar 2018.) primati 500 američkih dolara na mjesečnom nivou.

Ugovor je bio spreman i za Tarika Hadžića, ali se dvadesetdvogodišnji Rožajac nije pojavio u Podgorici. Nosilac crnogorske zastave na prethodnim Igrama u Sočiju razoračan je odnosom Skijaškog saveza, toliko da se odlučio na radikalan potez prekine karijeru!

“Primoran sam da prekinem sa takmičarskim skijanjem i posvetim se studijama. Besmisleno je trenirati bez finansijske podrške Saveza”, saopštio je juče Dnevnim novinama Hadžić.

Hadžić objašnjava i razloge zbog kojih je odbio da potpiše stipendijski ugovor.

“Nezadovoljan sam sramotnom odlukom Skijaškog Saveza Crne Gore da moju stipendiju podijeli na tri dijela. Dakle nisam odbio stipendiju, nego trećinu stipendije. Taj iznos jednostavno nije dovoljan da realizujem pripreme i takmičenja u toku sezone. MOK dodjeluje stipendije od 1.500 dolara skijašima koji imaju najviše FIS bodova i po tom kriterijumu ja, kao najbolji skijaš Crne Gore i Ivana Bulatović, kao najbolja skijašica, dobijamo punu stipendiju. Skijaški savez je uz podršku COK-a međutim odlučio da prvi put dvije stipendije podijeli na šest djelova i dodijeli ih i onima koji ne bi ostvarili stipendiju po potrebnim kriterijumima. Ostaje mi samo da se obratim MOKu i to ću sigurno uraditi, kako bih zaštitio sebe”, rekao je Hadžić uz napomenu “da je kao reprezentativac Crne Gore od matičnog Saveza doživljavao samo opstrukcije”.

“Kao član reprezentacije Crne Gore i učesnik ZOI u Sočiju nijesam imao skoro nikakvu pomoć Skijaškog saveza, do 2014. uplaćivao sam Savezu novac za reprezentativne pripreme, a sada pripreme, opremu i takmičenja finansiram uz pomoć Opštine Rožaje, Ski kluba Rožaje i roditelja, za razliku od kolega iz reprezentacije koji se najvećim dijelom finansiraju uz pomoć Saveza”, zaključio je Hadžić.

Medenica: MOK prava adresa, mi ne određujemo stipendiste

Vesna Medenica, predsjednica Skijaškog saveza Crne Gore, optužbe Hadžića nazvala je netačnim.

“Da razjasnimo nešto MOK je jedina adresa za sve optužbe i slobodan je naravno da traži odgovore u Međunarodnom olimpijskom komitetu”, rekla je sinoć Medenica Dnevnim novinama. “Skijaški savez nema uticaja u odabiru stipendista, niti u broju stipendija i visini mjesečnih primanja sve je na MOK-u. Naše je da pošaljemo spisak najtalentovanijih, a MOK prema utvrđenoj proceduri donosi odluku. I još nešto kada bismo mogli da biramo samo jednog stipendistu, to bi bio Eldar Salihović, koji je najbolje plasirani crnogorski skijaš na FIS listi”, objašnjava Medenica.

Složićemo se da je šteta ukoliko jedan talentovani skijaš (a Crna Gora ih nema mnogo) završi karijeru u 23. godini.

“Tarik je izuzetan momak, ali očigledno ima probleme u porodici sa kojima ne može da se izbori. Prije dvije godine napustio je svečanost kada smo birali najboljeg skijaša, jer je dobio “samo” nagradu za najboljeg u svojoj kategoriji, sada se dešava ovo. Neće na pripreme sa reprezentacijom, neće našeg trenera, a hoće pomoć Saveza. Pa ne može baš tako”.

Mladi Rožajac kaže da je od Saveza godinama unazad doživljao samo opstrukcije.

“Pruženo mu jesve što i drugim takmičarima. Želio je posebne pripreme, čak smo ih platili, pa prije mjesec dana mu je uplaćeno 1.040 eura, iako nam nikada nije dostavio plan i program priprema i očekivanja”, jasna je Medenica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com