BUKVAR NEMA SAGLASNOST NADLEŽNIH INSTITUCIJA - Volim Podgoricu

BUKVAR NEMA SAGLASNOST NADLEŽNIH INSTITUCIJA

Nakon što je portal “Volim Podgoricu” objavio  fotografiju bukvara, odnosno priručnika čiji je sadržaj izazvao oprečna mišljenja roditelja i građana, oglasili su se iz Ministarstva provjete. Kažu da bukvar u izdanju „Naša škola pet plus“ d.o.o. Podgorica nema odobrenje Nacionalnog savjeta za obrazovanje.

„Nacionalni savjet za obrazovanje kao obaveznu literaturu je odobrio samo udžbenik i radnu svesku „Čigra slova i glasova“, kao i udžbenik „Kako to može“ koji se koriste za sticanje znanja iz Crnogorskog jezika i književnosti. Nijedan drugi udžbenik, niti bukvar nije odobren ni preporučen kao dodatna literatura od strane Nacionalnog  savjeta za obrazovanje“, kažu iz Ministarstva prosvjete.

VLAHOVIĆ: Radujem se što moje dijete ne ispravljaju kad kaže ŚEDI, MILAČIĆ: Riječ PLAGIRANJE, piše se isto

REGION SE SPRDA SA CRNOGORSKIM BUKVAROM: Ali ima nešto još GORE, i zaista je za PLAKANJE

PODGORIČANKA ZAPREPAŠĆENA: Danas smo dobili BUKVAR, bukvalno mi se PLAČE! (FOTO)

Dodaju da ni Ministarstvo nije dalo saglasnost da navedeni Bukvar bude dio dodatne literature u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

„Svi koji se bave izdavaštvom izdanja koja se mogu koristiti u obrazovno-vaspitnim ustanovama treba da postupe u skladu sa propisima. Od odgovornih osoba koje se nalaze na čelu obrazovno-vaspitnih ustanova očekujemo da se odgovorno ponašaju u ovakvima situacijama i da učenicima omoguće korišćenje sadržaja za koje postoji saglasnost nadležnih institucija“, poručili su oni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com