Žugić: Privredi treba više kredita - Volim Podgoricu

Žugić: Privredi treba više kredita

Guverner Centralne banke Radoje Žugić očekuje da će banke naredne godine intenzivirati podršku privredi, koja, kako smatra, sada nije dovoljna.

On je kazao da su na kraju oktobra ove godine ukupni krediti odobreni privredi iznosili su 922 miliona eura.

“Iako su u prvih deset mjeseci ove godine u odnosu na isti period prethodne godine u porastu novoodbreni krediti privredi, 10,3 odsto, očekujem da će sljedeće godine biti prisutna intenzivnija podrška banaka privredi”, rekao je Žugić u intervjuu za portal Bankar.me.

Komentarišući kritike da je pogrešno zaduživanje države kod domaćih banaka, kao što je bio slučaj sa nedavnom emisijom obveznica,   Žugić je kazao da je logično da banke dio slobodnih sredstava plasiraju u državne hartije od vrijednosti.

“Rizik koji postoji u uslovima kada se država zadužuje kod banaka je da ona ‘isisa’ likvidna sredstva iz bankarskog sistema i da onda nema raspoloživih sredstava za kreditiranje privrede. Međutim, taj rizik u ovom trenutku nije prisutan u Crnoj Gori, jer likvidna sredstva banaka iznose preko jedne milijarde eura. Stoga je logično da banke dio slobodnih sredstava plasiraju u državne HOV”, rekao je Žugić. On je rekao da CBCG  u ovom trenutku nema nijedan zvaničan zahtjev  za osnivanje novih banaka, ni za spajanje postojećih.

(Vijesti)

228 komentara

  1. Dobar dan,

    Ja sam student i morao sam platiti školarinu, pokušao sam potražiti lični kredit, ali bez uspjeha sve dok me moj bliski prijatelj nije upoznao sa zajmodavcem koji joj je pomogao u prikupljanju sredstava za posao.

    Stupio sam u kontakt sa gospodinom Henrijem Martinom radi zahtjeva za kredit od 8.000 eura i na moje najveće iznenađenje, danas sam dobio kredit.

    Vrlo sam uzbuđen i želim pozvati sve koji su zainteresirani za dobijanje kredita da se ljubazno obrate g. Henri Martinu putem njegove e -pošte za podnošenje zahtjeva za kredit: [email protected]

    Gospodin Henri Martin nudi sve vrste kredita i oni su najbolji u kreditiranju. Pošaljite e-poruku gospodinu Henri Martin za pozajmicu danas.

    Hvala
    G. Henri Martin

  2. Dobar dan,

    Ja sam student i morao sam platiti školarinu, pokušao sam potražiti lični kredit, ali bez uspjeha sve dok me moj bliski prijatelj nije upoznao sa zajmodavcem koji joj je pomogao u prikupljanju sredstava za posao.

    Stupio sam u kontakt sa gospodinom Henrijem Martinom radi zahtjeva za kredit od 8.000 eura i na moje najveće iznenađenje, danas sam dobio kredit.

    Vrlo sam uzbuđen i želim pozvati sve koji su zainteresirani za dobijanje kredita da se ljubazno obrate g. Henri Martinu putem njegove e -pošte za podnošenje zahtjeva za kredit: [email protected]

    Gospodin Henri Martin nudi sve vrste kredita i oni su najbolji u kreditiranju. Pošaljite e-poruku gospodinu Henri Martin za pozajmicu danas.

    Hvala
    G. Henri Martin

  3. Head päeva,

    Olen üliõpilane ja pidin maksma oma õppemaksu, proovisin otsida isiklikku laenu, kuid edutult, kuni mu lähedane sõber tutvustas mulle laenuandjat, kes aitas tal ettevõtte jaoks raha koguda.

    Võtsin ühendust härra Henri Martiniga 8000 euro suuruse laenutaotluse saamiseks ja minu suurimaks üllatuseks anti mulle täna laen.

    Olen väga põnevil ja soovin tungivalt paluda kõigil, kes on huvitatud laenu saamisest, võtke palun lahkelt ühendust härra Henri Martiniga, kasutades tema e -posti teel laenutaotlust: [email protected]

    Härra Henri Martin pakub igat liiki laene ja nad on laenuandmisel parimad. Saatke täna laenuks e-kiri härra Henri Martinile.

    Tänan
    Härra Henri Martin

  4. Dobar dan,

    Student sam i morao sam platiti školarinu, pokušao sam potražiti osobni zajam, ali bez uspjeha sve dok me moj bliski prijatelj nije upoznao s vjerovnikom koji joj je pomogao u prikupljanju sredstava za posao.

    Stupila sam u kontakt s gospodinom Henrijem Martinom radi zahtjeva za kredit od 8.000 eura i na moje najveće iznenađenje, danas sam dobila kredit.

    Vrlo sam uzbuđen i želim pozvati sve koji su zainteresirani za dobivanje zajma da se ljubazno obrate gospodinu Henriju Martinu putem njegove e -pošte za podnošenje zahtjeva za kredit: [email protected]

    Gospodin Henri Martin nudi sve vrste kredita i oni su najbolji u kreditiranju. Pošaljite e-poštom g. Henriju Martinu za zajam već danas.

    Hvala
    G. Henri Martin

  5. Moje ime je Patricia Martins, samohrana roditelj. Prije nego što mi je muž umro, ostavio nas je s toliko dugova, bila sam toliko zbunjena i frustrirana kako platiti ogroman dug. Jednog dana, prolazeći internetom, naišao sam na svjedočenje (Pedro Gonçalo) o tome kako mu je GINA MORGAN pomogla oko kredita. Pa sam se prijavio za zajam od 85.000 EUR -a u trajanju od 5 godina od kompanije putem njene pošte ([email protected]) Kada sam se prijavljivao za kredit, zavjetovao sam se BOGU da ću, ako dobijem zajam, neka svijet zna šta je učinio za mene, na moje najveće iznenađenje, za manje od 48 sati moj kredit je odobren s kamatom od 2%. Sada sam podmirila dug svog muža i započela novi život i vlastiti posao. Upravo sam ispunio svoj zavet. Dakle, ako želite bilo koju vrstu kredita od samo 2%, obratite se GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD na njenoj Whats aplikaciji: +393510840300 i e -pošti: [email protected]

  6. Moje ime je Patricia Martins, iz Portugala, samohrana roditeljica, prije nego što mi je muž umro ostavio nas je s toliko duga, bila sam toliko zbunjena i frustrirana kako platiti ogroman dug. Jednog dana, prolazeći internetom, naišao sam na svjedočenje (Pedro Gonçalo) o tome kako mu je GINA MORGAN pomogla s kreditom. Stoga sam se putem njezine pošte ([email protected]) prijavio za zajam od 85.000 EUR -a u trajanju od 5 godina od tvrtke. neka svijet zna što je učinio za mene, na moje najveće iznenađenje, u manje od 48 sati moj je kredit odobren s kamatom od 2%. Sada sam podmirila dug svog muža i započela novi život i vlastiti posao. Upravo sam ispunio svoj zavjet. Stoga, ako želite bilo koju vrstu kredita od samo 2%, obratite se GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD na njezin e -mail: [email protected]

  7. Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
    Personal Loans (Secure and Unsecured)
    Business Loans (Secure and Unsecured)
    Consolidation Loan and many more.

    Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
    financial problem. contact us via email: [email protected]
    Phone number: +917428831341 (Call/What's app)

  8. OBAVEZNO PROČITATI: KAKO SAM DOBIO ZAJM OD 375.000,00 USD OD OVE VELIKE TVRTKE PONUDE ZAJMA GOSPODINA ROLANDA JOHNSONA

    Pozdrav cijelom svijetu, ja sam Nancy White, iz Sjedinjenih Američkih Država, SAD. Ja sam samohrana majka četvero djece i zapela sam u financijskoj situaciji i morala sam refinancirati i platiti svoje račune. Pokušao sam tražiti zajmove od raznih kreditnih tvrtki, privatnih i poslovnih, ali nikad bez uspjeha, a većina banaka je odbila moj kredit, nemojte biti plijen onim lopovima koji ih nazivaju samozajmodavcima, svi su prijevara, sve što žele je vaš novac i nećete više čuti od njih, učinili su mi to tri puta prije nego što sam došao u kontakt s g. Rolandom Johnsonom Loansom, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen u roku od 72 sata pa ću vam savjetovati da kontaktirate G. Roland Johnson  Zajmovi ako ste zainteresirani za dobivanje zajma i sigurni ste da ih možete vratiti na vrijeme, možete ih kontaktirati putem e-pošte  ([email protected])  Bez provjere kreditne sposobnosti, bez supotpisnika uz samo 3% kamatne stope i bolje planove i raspored otplate ako morate kontaktirati bilo koju tvrtku u vezi s osiguranjem zajma bez kolaterala, kontaktirajte g. Roland Johnson Loans danas za svoj zajam

  9. Dobar dan,

    Jesu li odbijeni kredit od banke? Trebate lični zajam? Poslovni kredit? neosigurani kredit? brz i jednostavan zajam?ili bilo koji drugi oblik kredita koji vam je potreban. Također možete podnijeti zahtjev za kredit za otplatu starih dugova i vaš kredit vam može biti poslan putem željenog načina prijenosa. Kontaktirajte [email protected] ili WhatsApp: +1 978-792-4582.

    Hvala.

  10. We give out loan to interested inviduals who are seeking loan with good faith.Are you
    seriously in need of an urgent loan? then you are at the right place. We give out
    business loan,personal loan, contact us for your loan request to meet your demand and
    set out from finiancial problem.Email:[email protected]
    or whatsapp number:+447440711562

  11. PONUDA ZAJMA OD NOVELTY FINANCE”
    Zdravo!!! Trebate li zajam? Ako da, preporučit ću vam da se prijavite za zajam kod Novelty Finance.

    Moje ime je Davina Claire, glavni sam financijski direktor Novelty Finance i možete podnijeti zahtjev za zajam kod moje tvrtke i imati zajam na svom računu u roku od 24 do 48 sati. Primijetio sam da je mnogima tako teško dobiti zajam od svojih lokalnih banaka ili drugih financijskih institucija zbog visoke kamatne stope, nedovoljnog kolaterala, omjera duga i prihoda, niske kreditne ocjene ili bilo kojih drugih razloga.

    U NOVELTY FINANCE nudimo rješenja za financiranje. Nudimo sve vrste kredita (osobni zajam, poslovni zajam i mnogi drugi). Nudimo fleksibilne i višestruke mogućnosti zajma, uključujući osigurane i neosigurane zajmove, dugoročne i kratkoročne zajmove koji su prilagođeni vašim financijskim potrebama.

    Za upite/pitanja? – (Pošaljite mail na [email protected] ili nazovite / WhatsApp putem: +447915601531)

    Nastojimo posuđivanje učiniti jednostavnim, praktičnim i pristupačnim.

    Naša usluga je vrlo brza, pouzdana i pouzdana, a možete posuditi do 15 milijuna eura uz subvencioniranu kamatnu stopu od 3% godišnje. Mi smo prava tvrtka za kontaktiranje kada vam je hitno potreban zajam.

    Nema više vremena čekanja ili stresnih posjeta banci, naša je usluga dostupna 24 sata dnevno. Možete podnijeti zahtjev za kredit bilo kada i bilo gdje na svom prikladnom mjestu pomoću telefona ili prijenosnog računala, sve što trebate učiniti je kontaktirati nas putem
    E-mail: ([email protected]) ILI
    nazovite i pišite nam na WhatsApp putem: +447915601531

    Uvijek smo uzbuđeni što možemo pružiti financijsku podršku.

  12. Dobar dan,

    Hopkinson Finance Limited nudi različite vrste zajmova koje variraju od:
    Privatni kredit
    Poslovni kredit
    Građevinski kredit
    Kredit za nekretnine
    Finansijske usluge
    Kupujemo i prodajemo bitcoin
    Kod nas možete investirati i u kriptovalute.
    E-pošta za kontakt: [email protected]
    Whatsapp: +1 978-792-4582

    Hvala.

  13. Moje ime je Helena Robert, prije nekoliko mjeseci očajnički mi je trebao zajam, ali sam postala žrtva prevare i gubitka u iznosu od 5.300 €, postala sam frustrirana i očajnija. Prije nedelju dana, kontaktirao sam svoju prijateljicu koja je nedavno dobila kredit putem interneta, tokom naše rasprave, rekao sam joj o svojoj finansijskoj situaciji, rekla mi je o ovoj legalnoj kreditnoj kompaniji koja se zove SUSAN WEALTH LOAN COMPANY LTD ([email protected]) . Odmah sam kontaktirao kompaniju i postupio u skladu sa svim uputstvima i na moje najveće iznenađenje u roku od 2 dana moj kredit od 68.000 € je odobren i prebačen na moj račun. Ako vam je potreban zajam od pouzdanog zajmodavca, kontaktirajte Susan Wealth putem njene e-pošte: [email protected]

  14. Ja sam Becca Nora, htjela bih podijeliti izvanredno svjedočanstvo o tome kako sam dobila 500.000 eura, ZAJAM preko ELENE NINO kreditne investicije i sve vrste. ako ste zainteresirani za kredit kontaktirajte na e-mail: [email protected]

  15. HITNE KREDITNE PONUDE

    Tražite li privatni zajam ili poslovni zajam PEDRO SALVADOR KREDITNA Firma IS THE PLUG kontaktirajte nas za hitan zajam za pokretanje posla ili za kupnju kuće,, automobila,, za vaš zajam za Uskršnje blagdane,, kontaktirajte nas na {Pedrosalvador346@ gmail.com} nudimo pristupačne zajmove pojedincima i tvrtkama, još jednom, kontaktirajte nas VIA {[email protected]}

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com