KAKO JE MALI RADE IZ PODGORICE DOBIO JEDINICU IZ ISTORIJE: Crna Gora je SRPSKA! Nastavnik: Sjedi, JEDAN! - Volim Podgoricu

KAKO JE MALI RADE IZ PODGORICE DOBIO JEDINICU IZ ISTORIJE: Crna Gora je SRPSKA! Nastavnik: Sjedi, JEDAN!

 Rade Račić (13), učenik sedmog razreda u Podgorici, dobio je jedinicu iz istorije kada je lekciju o nastanku Crne Gore započeo rečenicom da je ona srpska država.

– Upravo tako se desilo. Naime, to će biti prvi put u istoriji ovdašnjeg obrazovnog sistema da učenik dobije negativnu ocjenu, a da zapravo nastavnik nije znao – priča otac malog Radeta Veljko Račić.

Priča glasi ovako: Račiću, reci mi nešto o nastanku Crne Gore?

– Crna Gora je prva srpska država koja se prije zvala…

Tada ga je nastavnik prekinuo i povikao:

– Stani, stani, stani, đe to piše u knjizi?

Rade je tada odgovorio nastavniku:

– Ne piše niđe, nastavniče,  to sam u kući naučio, to svi znaju, na šta je nastavnik njemu rekao:

– Sjedi, evo ti jedan!

Dnevnik (Foto: Youtube printscreen/Ilustracija)

Veljko Račić dodaje da ni on, a ni supruga nisu kritkovali Radeta. Čak mu je mama kupila nove patike. On savjetuje roditelje da čuvaju svoju djecu i da ih vaspitavaju nepokolebljivo u duhu tradicionalnih vrijednosti i temeljnih opredjeljanja.

– Kada je sin donio jedinicu, kao pripadnici najugroženije etničke grupe u Evropi, što srpska zajednica u Crnoj Gori i jeste, osjećali smo se tužno, ali bez ikakvog osjećaja mržnje ili osvetoljubivosti. Crna Gora preživljava poslednjih godina svoje najtamnije časove, i to se svakodnevno i u brojnim drugim primerima potvrđuje – kaže Veljko.

Inače, kako je mali Rade prenio, većina drugara je ustala i aplaudirala mu, a nastavnik je bio šokiran, rezigniran i ljut,…
– Radu je bilo krivo, ali kaže da ne odustaje od istinite istorijske činjenice da je Crna Gora srpska država.

(Blic)

15 komentara

  1. Ko je ovdje lud? Mali Rade je kolateralna štetan a novinar koji navodi puno ime i prezime maloljetnog lica i njegov tata hitno na psihijatrijsko posmatranje.

    1. Slažem se. Novinar je trebao da objavi puno ime i prezime nastavnika da bih mu se javio i rekao šta mislim o njemu.

  2. Naravno da Crna Gora nije srpska, niti je ikad bila. Crna Gora je građanska država i pripada svima koji u njoj žive. I nastavnik je bio u pravu. Čista jedinica

    1. Na podrucju Crne Gore je nastala prva srpska drzava sto ne mozes porec da nisi ucio ako si stariji od 17,18 godina jer je to nekad stojalo u knjigama istorije a i iz pisanja velikana crnogorskih se to moze zakljucit…tako da koliko god se vi silni crnogorci gnusali toga mogli bi to slobodno da govorite i da vam samo debili uzmu za zlo. Jer, ako ne pripadate tzv crnogorskoj pravoslavnoj crkvi nikakva uvreda ne treba da bude recenica da je Crna Gora prva srpska drzava. Cak bi trebala da bude i cast.

      1. NEBO spusti se na malo na zemlju,pročitaj po koju knjigu,naučni tekst đe nijesu samo srpski istoričari ,pođi i od aspiracija pojedinih crnogorskih vladara i razvedriće ti se ili smrknuti, zavisi kako to prihvatiš!

    2. Odjebi a ovo ti veli Radunovic sa Cetinja koji kaze da je Crna Gora Srpska drzava a ti vidi imas li kitu da mjeris sa mnom koje je veci crnogorac.

  3. NARAVNO DA NIJE CRNA GORA ….NIKADA….NIKADA…BILA srbos…ANTI MAJKA MU KUPILA PATIKE ..ŠOK ZA NORMALAN SVIJET…MALI rade Uči od oca POSRBICE ….POLOMIĆETE ZUBE SVI NA CRNOJ GORI….rade je krenuo krivim putem…očevom zaslugom i maminom….

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com