Lobista DF-a se predstavlja kao Milov brat od strica - Volim Podgoricu

Lobista DF-a se predstavlja kao Milov brat od strica

Lobista Demokratskog fronta, Mirko Vuletić koji ovih dana ponovo pokušava da nekog od poslanika njemačkog Bundestaga privoli da se pozabavi pričom o crnogorskim parlamentarnim izborima, predstavlja se po Njemačkoj i kao brat od strica Mila Đukanovića. Čak ima vizit kartu Mirko Đukanović koju dijeli po potrebi, saznaju Dnevne novine.

Tamo đe procjenjuje da mu može biti od koristi, Đukanovića hvali, a na mjestima gdje procijeni da može profitirati time što ga kudi, tamo se opet predstavlja kao njegov bliski rođak, kako bi njegove ocjene i kritike na račun lidera DPS zvučale ubjedljivije, pušu DN.

Zašto se Vuletić predstavlja kao rođak Đukanovića? Možda je vidio da nema leba od lobiranj a za vj ečite gubitnike, pa traži novu tezgu, lažno se predstavljajući kao brat od strica predsjednika Demokratske partije socijalista? Možda je u pitanju krajnje jednostavna računica – oni koji podržavaju Đukanovića u njemačkim krugovima gledaće sa, kako navode DN, blagonaklonošću na čovjeka koji mu je „iz kuće” i podržava njegovu politiku, a oni koji su sumnjičavi dobiće u Vuletiću odličnog sagovornika koji će njihove analize servirati crnogorskoj javnosti preko opozicionih medija, prevashodno Vijesti. Vuletić je za ovaj medij, podsjetimo, pronalazio “analitičare” koji su prognozirali da nećemo ni ući u NATO zbog Đukanovića.

Vuletić koji se predstavlja kao knez i politički savjetnik za međunarodne odnose i interreligiozna pitanja o Crnoj Gori” vrlo je vješt manipulator koji je uspijevao da izvlači pare i od vlasti i od opozicije. Pobjeda je 2012. godine objavila informaciju da je Vuletić svojevremeno dobijao novac za svoju muzičku trupu “Royal Consort Montenegro”, koristeći se navodnom podrškom bivšeg crnogorskog premijera Igora Lukšića, bivšeg predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića i bivšeg ministra kulture i medija Predraga Sekulića.

Ovaj opozicioni lobista je uz pismo-molbu za pomoć njegovoj muzičkoj trupi slao i pisma preporuke pomenutih zvaničnika, među kojima je posebno nadahnuto napisano navodno Lukšićevo pismo podrške Vuletićevoj grupi koja, kako je tamo navedeno, “na najbolji način predstavlja Crnu Goru Evropi”

Koji je trik sada smislio đakon Menelaj, i politički savjetnik za interreligiozna pitanja? U lobiranju za Frontovce je potpuno kiksao, budući da gdje se god pojave stižu demantiji i reagovanja. Podsjetimo na nedavni skandal izazvan saopštenjem DF nakon sastanka sa njemačkim poslanikom Ditmarom Nitanom, koji je bio prinuđen da reaguje i poruči crnogorskoj javnosti da ništa od onog što je navedeno ne može se tretirati kao njegova izjava. Nitana i DF jer povezao Vuletić, tako da ni on ne može biti izuzet od odgovornosti za manipulacije onih u čije ime lobira.

(Dnevne Novine)

8 komentara

  1. I like the valuable info you provide in your articles.
    I'll bookmark your weblog and check again here frequently.
    I'm quite sure I'll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

  2. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and
    gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She
    placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
    She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I
    had to tell someone!

  3. Hi there, just became alert to your blog through Google,
    and found that it is truly informative. I am going to watch
    out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.

    Many people will be benefited from your writing. Cheers!

  4. Hi there, I think your blog could be having web browser
    compatibility problems. Whenever I take a look
    at your web site in Safari, it looks fine however, if opening in I.E., it's got some overlapping issues.
    I just wanted to give you a quick heads up! Besides that, fantastic blog!

  5. Heya are using WordPress for your site platform? I'm new to
    the blog world but I'm trying to get started and set up my own.
    Do you need any coding expertise to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com