Nekoliko sela u Goliji zavijano, mještani traže pomoć - Volim Podgoricu

Nekoliko sela u Goliji zavijano, mještani traže pomoć

Mještani Višnjića Dola, koji su duže od nedjelju dana odsječeni od glavnog puta do Nikšića, apeluju na nadležne da što prije pošalju mehanizaciju za čišćenje snijega do tog golijskog sela, prenosi portal Onogošt.me.

Kako je za ovaj portal objasnio Filip Višnjić, riječ je o selu do koga vodi pristupni put dužine sedam do osam kilometara, sa putevima do zaseoka.

„Već duže od nedjelju dana seoski putevi su neprohodni usljed jake mećave. Smetovi na pojedinim mjestima su i do dva metra. U blokadi je 11 domaćinstava sa tridesetak članova, koji se isključivo bave stočarstvom. Među njima su starije i iznemogle osobe“, rekao je on portalu Onogošt uz poslate fotografije koje pokazuju zavijani put do seoskih kuća.Višnjića Do, kako je dodao, najudaljenije je selo od glavnog puta za Nikšić, no, iste probleme od početka nevremena imaju i druga sela tog kraja kao što su Javljen, Goslić, Selina…

Muratović: Ima dosta posla, trudimo se da stignemo svuda

Direktor Komunalnog preduzeća Miodrag Muratović kazao je da ovih dana imaju dosta posla, kada je u pitanju čišćenje pristupnih puteva, za koje su zaduženi.

„To su, naročito, putevi prema BiH, do sela u zapadnim djelovima opštine, koja su udaljenija. Trudimo se da svuda stignemo. Ima dosta poziva. Od karakteristika puta zavisi koju mašinu treba poslati da bi se probila do kuća’’, rekao je Muratović za portal Onogošt.

(Onogošt.Me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com