TUŽILAŠTVO PRATI MUHOVIĆA ZBOG ŠIRENJA VJERSKE I NACIONALNE MRŽNJE - Volim Podgoricu

TUŽILAŠTVO PRATI MUHOVIĆA ZBOG ŠIRENJA VJERSKE I NACIONALNE MRŽNJE

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju prati dešavanja oko predsjednika SO Petnjica Andana Muhovića i ukoliko procijeni da u njegovim medijskim nastupima ima krivičnog djela pokrenuće postupak protiv njega.

Ovo je saopšteno iz tužilaštva u odgovoru na pitanje “Vijesti” da li u Muhovićevim izjavama da su “Crnogorci mala nacija i da više ima Bošnjaka u tuzlanskom kantonu nego Crnogoraca u svijetu”, ima krivičnog djela, odnosno da li njegove izjave predstavljaju širenje vjerske ili nacionalne netrpeljivosti.

“Ovo tužilaštvo u okviru svojih ovlašćenja prati dešavanja oko A. M., predsjednika SO Petnjica, i ukoliko ocijeni da u njegovim medijskim nastupima ima elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, pokrenuće protiv njega krivični postupak”, navodi se u odgovoru Tužilaštva.

1 komentar

  1. E svaka cast Markovicu tako rade odgovorne Vlade. Sve cestitke…Stvarno je za mene ovo sirenje navionalne netrpeljivosti.Ovaj Muhovic dovodi u nezgodan polozaj starosjedioce nase dobre casne i postene Muslimane.
    Al narod treba da odvoji Muslimane i Bosnjake.
    Bosnjaci su novi civilizovani naziv za VEHABIJE.
    To zna dosta naroda.Pitam se sto mu je interes da potencira Bosnjake sad u 21 vijek kad mi smo se srodili pokumili pobratimili sa nasim starosjediocima Muslimanima..
    Treba voditi racuna ovo nije bez neke stobi nas narod rekao ..treba ga zaustavit…
    Ovo je sirenje VEHABIJA
    Jos jednom SVAKA CAST NA REAKCIJI DUSKA MARKOVICA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com