Porodica Ilić živi u nekadašnjoj štali, pomoć svake vrste dobrodošla! - Volim Podgoricu

Porodica Ilić živi u nekadašnjoj štali, pomoć svake vrste dobrodošla!

Porodica Roberta Ilića živi u jako teškim uslovima u Petijevićima, selu koje je od Herceg Novog udaljeno 13-14 km. Zbog loše materijalne situacije, Banka hrane apelovala je na sve koji su u mogućnosti da pomognu ovoj porodici na bilo koji način.

Porodica Ilić živi u kući koja je nekada bila štala.

“Robert je jedno vrijeme na Ugovor o djelu radio u Brodogradilištu Bijela. Uspio je da uštedi i kupi 2009.godine napuštenu štalu i zemlju u selu. Štalu su prilagodili životu i boravku u njoj. Sada u njoj imaju struju, vodu i sanitarni čvor. Ipak nemaju kupatilo pa fiziološke potrebe moraju obavljati u prirodi. Za opremu kupatila imaju skoro sve sem bojlera i pločica, ali nemaju prostoriju za to. Tuširaju se u tuš kabini koja je instalirana u radionici. Tu je i veš mašina koja je dotrajala”, navodi se u saopštenju Banke hrane.

received10154986885347002

Kažu da je Robert vrijedan i da želi jednog dana sve to uredi. On radi povremeno za dnevnicu kada god mu se pruži prilika.

received10154986881447002

“Hiltijom je sam lomio kamen oko kuće da napravi stazu i prilaz. Alat mu je sada pokvaren i dotrajao nada se da bi dobri ljudi ili društveno odgovorne kompanije mu mogli  pomoći da nabavi novi.”

received101549868934820021

Robert ima 42 godine i sa  suprugom Ljeposavom Duronjić ima tri sina. Miroslava od 14 i po godina,  Maria od 11 i po, i Daria od  5 godina.

Ranije su živjeli u Kopru, početkom rata prešli su u Bosnu, odakle su se doselili u Crnu Goru.

Porodica Ilić je dobila paket sa namirnicama i higijenskim sredstvima od Banke hrane, ali to nije dovoljno…

Pomoć svake vrste bi im dobrodošla.

“Hrana, garderoba, obuća, školski pribor, alat ,građevinski materijal, sanitarije…Sinovi nose obuću br 40 i 35 broj, za najmlađeg dječaka koji ima 5 godina ne znaju koji je … Ljeposava nosi broj obuće  38, a Robert 42. Velika pomoć bi bila kada bi neko buldožerom napravio prilaz kući, jer se za sada do kuće u jednom dijelu prilaza veru kao koze. Račun u banci nemaju kao i nijedan dokument da bi ga otvorili, na žalost”, navode iz Banke hrane.

Svi koji mogu i žele pomoći mogu od Banke hrane dobiti kontakt porodice  Ilić putem telefona 069495680, e mail [email protected] ili u inboxu na Fejsbuk stranici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com