6 RAMBOVIH PRAVILA: Muzičar poslao poruku POLITIČARIMA

„Protest protiv diktature” u Srbiji je do sada na ulice izmamio desetine hiljada studenata koji su na miran način izražavali nezadovoljstvo stanjem u državi. Podršku demonstrantima pružile su brojne slavne ličnosti, među kojima je i Rambo Amadeus.

Oduvijek je bio drugačiji i nikada se nije libio da svoje stavove iskaže uprkos tome što nisu „politički podobni”. Rambo Amadeus je ponovo digao glas, ovoga puta stavši na stranu studenata koji danima protestuju u Beogradu.

Njegov Fejsbuk status je za kratko vrijeme postao popularan, a mi ga prenosimo u cjelosti:

„Kao i uvijek do sada, na strani sam studenata. Ako su oni plaćenici, i ja sam, Sigurno sam plaćeniji od većine. Naravno, ja bih imao malo drukčije zahtjeve od njih, ne bih se bavio personalnim rješenjima, samo pravilima.

1. Tabloidima i šund televizijama oduzeti pravo na informativni program i objavu vijesti iz politike, bilo kakve političke emisije. Red sisa, red guzica, red političara – degradira i nas i vlast.

2. Nezavisna studentska komisija da sredi biračke spiskove, navodno ima više birača no punoljetnih stanovnika.

3. Uvođenje zakonske obaveze glasanja, Demokratija je talac neodgovornih apstinenata. Najrevniji su očigledno ovi što olovku uzimaju jednom u 4 godine u ruke, pa neće nikako da propuste taj doživljaj. Najneodgovorniji su ovi što misle da znaju sve, što se ponašaju kao da je izbor za mis, pa im se “niko ne sviđa”.

4. Ograničiti minutažu pojavljivanja političara na televiziji. Ovaj se pojavljuje 100 puta više nego Tito. Tito je, sjećam se, bio samo prvih 5 minuta dnevnika, a govore je držao samo kad je neka frka ili proslava, jednom u 3 mjeseca. Ovaj je na tv duže od spikera.

5. U Informativnim emisijama ukinuti informacije šta je ko rekao, ostaviiti samo šta je ko uradio. Šta se stvarno dogodilo. Od palamuđevine se ne razaznaje šta jeste, a šta nije.

6. Svako veče na TV dnevniku pokazivati grafikone spoljnog i unutarnjeg duga, broj nezaposlenih, top listu prosječnih dohodaka u Evropi.

7. ……………

8………….

9……. Slobodno dopišite, ali vodite računa, pravila treba da važe za sve.”

Šta biste vi dodali na listu Rambovih zahteva?

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close