UHAPŠEN PODGORIČANIN - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droga su, danas, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprečavanju i suzbijanju tzv. ulične prodaje narkotika u Podgorici, pronašli i oduzeli 100 grama heroina. Jedno lice lišeno je slobode zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kazali su iz Uprave policije.

 

Naime, službenici Odsjeka su, 12.04.2017. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršli pretres stana i ostalih prostorija koje koristi D.B. (41) iz Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pet većih i tri manja pvc pakovanja, sa sadržajem praškaste materije svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne težine 100 grama, kao i vagu za precizno mjerenje, mobilni telefon, više pakovanja pvc kesa, aluminijsku foliju i plastificirane kartice za koje se sumnja da služe za pakovanje droga.

 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se ovo lice duži vremenski period bavilo nabavkom i stavljanjem u dalji promet, u tzv. uličnu prodaju, opojnih droga na teritoriji opštine Podgorica.

 

Pronađeni i oduzeti opojna droga i ostali predmeti će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

 

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da se D.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopštili su iz UP.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com