Prvo ročište u slučaju državnog udara zakazano za 5. maj - Volim Podgoricu

Prvo ročište u slučaju državnog udara zakazano za 5. maj

Prvo ročište u slučaju pokušaja terorističkog napada u izbornoj noći 16. oktobra zakazano je za peti maj, saopšteno je iz Višeg suda.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Višeg suda, predsjednik vanraspravnog krivičnog vijeća tog suda sa početkom u 9 sati zakazao je ročište radi ispitivanja i ocjene zakonitosti i opravdanosti optužnice Specijalnog državnog tužilaštva podnijete protiv okrivljenih Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Takođe, ispitivaće se optužnica i protiv okrivljenih lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića, vozača lidera DF-a Mihaila Čađenovića, zatim Bratislava Dikića, Predraga Bogićevića, Nemanje Ristića,  Miloša Jovanovića, Kristine Hristić, Branke Milić, Dragana Maksića, Milana Dušića i Srboljuba Đorđevića.

Na spisku za prvo ročište, baš kao ni u optužnom prijedlogu, nema Ananija Nikića, a prema ranijim saznanjima CdM-a i Dnevnih novina iz Specijalnog državnog tužilaštva, protiv njega će biti podignuta optužnica onda kad bude dostupan crnogorskim nadležnim organima.

Nikić je početkom aprila uhapšen u ruskoj regiji Rostov, po potjernici crnogorskorskog nacionalnog biroa Interpola.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com