PODGORICA: “Stručno je ključno” na Sajmu knjiga - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Stručno je ključno” na Sajmu knjiga

Učenici škole za srednje i stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ iz Podgorice predstavili su  sajamskoj publici svoju školu kao i perspektive srednjoškolskog stručnog obrazovanja koje ova obrazovna institucija nudi, pod motom „Stručno je ključno“.

Displaying gimnazija film 3.jpg

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa kratkim istorijatom ove škole koja postoji od 1966. godine, a istaknuti su takođe i uspjesi koje učenici škole „Sergije Stanić“ kontinuirano postižu na takmičenjima u regionu i šire.

Promociju na Sajmu obrazovanja, predstavnici škole su iskoristili da prisutne upoznaju sa različitim profilima stručnog obrazovanja koje zainteresovanim polumaturantima nudi SSŠ „Sergije Stanić“ poput zanimanja: tehničar kulinarstva / kuvar, tehničar usluživanja / konobar, tehničar prodaje / prodavac itd. Profesionalna praksa je, kako su istakli predstavnici škole, ono po čemu je SSŠ „Sergije Stanić“ svakako poznata, te je ovom obrazovnom aspektu pridata naročita pažnja u okviru sajamske promocije.

Displaying gimnazija film.jpg

Maturanti SSŠ „Sergije Stanić“ predstavili su svoju školu kroz pjesmu i glumu, te su izveli i kratak skeč pod naslovom „Hamlet u Podgorici“ što je, kako je istaknuto, pokazatelj da SSŠ „Sergije Stanić“ pored usmjerenosti na perspektive stručnog obrazovanja, takođe ohrabruje njegovanje i razvijanje kreativnog potencijala kod svojih učenika.

TREĆI DAN SAJMA: PREDSTAVLJANJE AUDIO-VIZUELNOG PROJEKTA UČENIKA GIMANZIJE „SLOBODAN ŠKEROVIĆ“

Displaying SERGEJ STANIC3.jpg

Trećeg dana održavanja 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ predstavili su svoj audio-vizuelni projekat „Čitaj, igraj, igraj“ rađen pod mentorstvom prof. Gordane Vučinić.

Razvijajući književnu imaginaciju, uz upotrebu audio i vizuelne tehnike gimnazijalci su ponudili kreativna i inventivna čitanja velikih djela svjetske i crnogorske književnosti u formi skečeva i kratkih filmskih uradaka.Displaying SERGEJ STANIC4.jpg

Među književnim djelima koja su bila predmet ove obrade našli su se Kanjoš Macedonović Stefana Mitrova Ljubiše, Tolstojeva Ana Karenjina, Servantesov Don Kihot, Selindžerov Lovac u žitu,Bajronova Hodočašća Čajlda Harolda i brojna druga.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com