PODGORICA: Građani blokirali bulevar - Volim Podgoricu

PODGORICA: Građani blokirali bulevar

Stanovnici dijela Zagoriča koji su nelegalno sagradili kuće, a kojima sada im prijeti iseljenje jer vlasnici zemlje traže svoja imanja nazad, protestovali su i večeras i blokirali raskrsnicu kod pumpe u Maslinama u Podgorici.

Svoj protest, kako kažu za CdM, iskazuju svakodnevno skoro dva mjeseca i poručuju da neće odustati do ispunjenja zahtjeva.

Ovaj problem je pokrenut početkom godine nakon što je nasljednicima Femije Stamatović vraćeno 160.000 kvadrata, a porodici Vučinić 125.000 kvadrata u Park šumi u Zagoriču. Nakog toga su uslijedili brojni protesti tamošnjih mještana koji su devedesetih godina, na tadašnjem opštinskom zemljištu, sagradili oko 350 kuća. Pravi vlasnici zemlje sada traže novac za placeve i prijete nasilnim iseljenjem porodica koje žive u nelegalnim kućama. Cijena koju sada nude mještanima je 35 eura po kvadratu za gotovinu, a 40 eura za odloženo plaćanje, što je za mještane preskupo.

“Na ulici smo više od dva mjeseca. Hoćemo da snizimo cijene koje nam nude vlasnici Stamatovici i Vučinići. Bili smo u opštini i obećano nam je da ce uticati na vlasnike da se smanje cijene. Očekujemo da nam saopšte kakvo je stanje i koja će biti opcija koju će da nam daju”, navode oni.

 

Maršutu određuju sami i ne najavljuju je policiji, a kako nam je kazao jedan od mještana Darko Vešović ona je svaki dan drugačija.

“Prijavljivali smo dok smo se okupljali ispred vlade. Protest traje po par sati ili dva zavisi od maršute puta. Nju određujemo sami, ne pravimo nikakve ispade i ne smije dioć do nikakvog incidenta. Policija nije zahtijevala da ponovimo zahtjev za okupljanje”, kazao je on.

Mještani su dalje nastavili ka pružnom prelazu u Zagoriču.

Ranije, premijer Crne Gore Duško marković kazao je da je Vlada nadležna za rješavanje situacije stanovnika dijela Zagoriča.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com