DA LI SE U PODGORIČKOJ DISKOTECI PERE NOVAC? - Volim Podgoricu

DA LI SE U PODGORIČKOJ DISKOTECI PERE NOVAC?

Specijalno državno tužilaštvo provjerava način finansiranja zakupa, finansiranje adaptacije prostora i poslovanje podgoričke diskoteke  “Beagle” zbog sumnje da se u njoj pere novac stečen kriminalom, rečeno je nezvanično “Vijestima” u toj državnoj instituciji.

Diskoteka posluje u okviru firme „Vilma i Beti“, čiji je osnivač Bojan Laković, a izvršni direktor Miodrag Kruščić, zvani Migi.

Firma je u Centralnom registru privrednih subjekata registrovana 31. jula 2004. godine.

U službama bezbjednosti i Tužilaštvu nezvanično tvrde da su  Laković i Kruščić  samo formalni vlasnici diskoteke “Beagle”, a neformalno su to Stevan Stamatović, Jovan Vukotić i Milić Šaković.

Tvrdnje da su stvarni vlasnici diskoteke pripadnici takozvane škaljarske kriminalne grupe demantovao je ranije  Kruščić, koji je “Vijestima” početkom godine rekao da se te priče plasiraju “jer je on natprosječno uspješan u svom poslu”.

On je tada na pitanje “Vijesti” odakle mu novac za zakup i opremu diskoteke i skupe zabavljače, rekao da se “to vidi površnim uvidom u poslovanje firme”.

“Novcem od ostvarenog, a evidentiranog prometa jer firma radi godinama, ozbiljnim kreditnim zaduženjem. A s obzirom na to da je neplanirano probijena finansijska projekcija, i naknadnim plaćanjem izvođačima radova, svakog ponedjeljka od vikendom ostvarenog prometa. Nemojte da vas čudi isplata skupih izvođača programa. Naplatom karata na ulazu plaćaju se ugovorom preuzete obaveze”, kazao je Kruščić.

Prema ugovoru o zakupu, firma “Vilma i Beti” je zakupila prostor od četvoro članova porodice iz Podgorice na dvije godine za hiljadu eura mjesečno, odnosno 12 hiljada godišnje. Taj ugovor je potpisan 15. avgusta 2016. godine. Aneksom ugovora zakupnina za poslovni prostor od 350 kvadrata u prizemlju i 50 kvadrata u suterenu počela je 1. januara 2017. godine.

Prema dokumentaciji koja je “Vijestima” data u Sekretarijatu za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada,  firma “Vilma i Beti” dobila je dozvolu za rad diskoteke za nešto više od dvadesetak dana. Zahtjev za odobrenje za rad podnijeli su 26. oktobra, a 17. novembra dobili su dozvolu. Istog dana je izvršen i pregled objekta i inspektor je utvrdio da su ispunjeni minimalni uslovi za rad. Dan poslije, “Beagle” je otvorio vrata “najopasnijem zvuku suptilne definicije i velike moći”.

Kruščića je policija 8. januara ove godine uhapsila zajedno sa Šakovićem, Stamatovićem, Bobanom Vuksanovićem i braćom Miodragom i Aleksandrom Jokićem iz Kotora. Uhapšeni su jer je policija u torbici na stolu za kojim su sjedjeli, u lokalu “Urban bistro 21” u Podgorici, pronašla pištolj. Svi osim Kruščića su pušteni iste večeri jer je on na saslušanju rekao da je repetirani pištolj “waiter”, kalibra 5,99 mm sa 14 metaka u okviru i jednim metkom u cijevi, njegov. Kruščić je osumnjičen da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nakon tužilačkog zadržavanja pušten je da se brani sa slobode.

Izvori „Vijesti” iz policije tvrde da je Kruščić godinama u bliskim odnosima sa doskoro jednim od ključnih ljudi u podgoričkoj kriminalističkoj policiji. Taj policajac je krajem januara smijenjen i trenutno je neraspoređen. Smijenjeni  policajac je, navodno, u bliskim odnosima i sa Šakovićem koji je osuđivan za nasilničko panašanje i iznudu.

Prema evidencijama bezbjednosnih službi Crne Gore, ali i regiona, Jovan Vukotić je jedan od vođa takozvanog škaljarskog kriminalnog klana. On je to negirao. Vukotić je u bjekstvu, a crnogorski organi ga traže radi ponovljenog suđenja zbog pucnjave ispred kotorske diskoteke “Madam Coco”.

I Stamatović je u bjekstvu od 20. maja. Njega policija, po nalogu specijalnog tužioca Saše Čađenovića, traži zbog sumnje da je sa još neidentifikovanom osobom formirao kriminalnu organizaciju, čiji su članovi Milan Lješnjak, Aleksandar Bojović, Dejan Deletić, Đorđije Božović i Stefan Balević.

Oni su Stamatovićevi tjelohranitelji i svi su uhapšeni 21. maja jer su, navodno, namjeravali da ubiju Radojicu Zekovića u podgoričkom naselju Zabjelo.

Deletić i Lješnjak su uhapšeni nakon što su postavili eksploziv ispod Zekovićevog vozila.

Stamatovića srpski mediji dovode u vezu sa najtežim krivičnim djelima počinjenim u Beogradu u prethodnom periodu, uključujući likvidaciju Aleksandra Stankovića i pripremu atentata na srpskog premijera Aleksandra Vučića. Stamatović je sve to negirao i nazvao novinarskom maštom.

Prošle godine u martu podgorička policija mu je oduzela blindirani “audi A-8” da bi provjerili da li je korišćen u izvršenju nekog krivičnog djela. Na tom skupocjenom automobilu Stamatović je ugradio mala rotaciona svjetla kakva koriste policijska vozila.

Stamatović je od 20. maja u bjekstvu.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com