POMOZITE! Edin SAMO želi da se OŽENI - Volim Podgoricu

POMOZITE! Edin SAMO želi da se OŽENI

U selu Mrkojevići iznad Bara, živi Edin Barjaktarević, mladić čija životna priča može poslužiti i za film.

Priču je u kratkim crtama, na svom FB profilu ispričao Vladislav Dajković, u želji, kako je naveo, da svom prijatelju pomogne da se – oženi! Iako ga život nije mazio, Edin se ne predaje. Fali mu, kaže, samo društvo, žuvotna saputnica, žena!

-Edin je nakon tragične pogibije roditelja u istom danu, ostao da živi sam samcijat uMrkojevićima, petnaestak kilometara udaljenom od Bara. Njegovim problemima tu nije bio kraj, naprotiv. Nizali su se jedan za drugim: ostao je i bez žene, zdravlje se pogoršalo, jedina sestra odselila za Ameriku, a komšije se, kako to obično u selima biva, rasipaju iz dana u dan.

Ostao je potpuno sam u ovom, kako ga naziva, prelijepom prokletstvu. “Džaba mi svo imanje i kuća, kad nemam s kim da ih dijelim. Samoća je nešto najgore, moj Vlado. Ostao sam sam kao ćuk u šumi. Tako blizu grada, a opet, tako daleko od ljudi.”

Ipak, ovaj 35-ogodišnji mladić se ne predaje. Dane provodi radeći na ogromnom imanju na kom smo danas brali trešnje, ili čuvajući desetak ovaca i nešto živine. Na plažu, koja mu je daleko svega 10 kilometara, nije pošao punih 17 godina.

Vladislav i Edin Foto Facebook

foto: Facebook

Edo danas ima samo jednu jedinu želju – da nađe ženu. “Muslimanka, Srpkinja, Crnogorka, nije me briga. Samo da je dobra osoba i meni dosta.” – govori Edo zabrinutim glasom.

I dok sam u retrovizoru gledao kako mi maše, obećao sam samom sebi: pomoći ću mu. Ne znam kako, ali hoću. Da ovaj dobar, pošten, prostodušan, čestit momak zaslužuje ženu – stavljam ruku u vatru. Zaslužuje neka žena slične, usamljene sudbine i njega.

Život će im, znam, biti ljepši u dvoje. A ja ću biti najsrećniji prijatelj na svijetu, ako tome makar malo doprinesem. S toga, dragi prijatelji, bujrum. Pomozite, apelovao je Dajković.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com