Home / PG INFO / Aktuelno / DANAS JE POSLJEDNJI DAN KONKURSA ZA NAJLJEPŠU BAŠTU PODGORICE 2017. GODINE! POŽURITE! POŠALJITE SLIKE VAŠE BAŠTE!
Pobjednička bašta Podgorice 2016. godine

DANAS JE POSLJEDNJI DAN KONKURSA ZA NAJLJEPŠU BAŠTU PODGORICE 2017. GODINE! POŽURITE! POŠALJITE SLIKE VAŠE BAŠTE!

Prvi nezavisni portal glavnog grada “Volim Podgoricu” u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice ove godine po treći put bira najljepšu baštu u Podgorici.

I ove godine smo obezbijedili vrijedne nagrade, a vlasnici najljepše bašte  će provesti luksuzni vikend odmor u Hotelu “Splendid” koju daruje hotelska grupa “Montenegro stars”.

Porodica Vujačić, koja je na prošlogodišnjem konkursu osvojila prvo mjesto, provela je nezaboravne trenutke odmora u “Splendidu”.

NAJLJEPŠA BAŠTA PODGORICE 2016.: Prva nagrada Anđeli Vujačić

U skladu sa našom zacrtanom misijom da doprinosimo da Podgorica bude ljepše i humanije mjesto za život, jedan od načina da to postignemo, je da pokušamo da upoznamo, prepoznamo i odamo priznanje onima koji svakodevno svojim aktivnostima i načinom života čine ovaj grad upravo takvim.

Bašte i balkoni, pred kojima prolaznici zastaju, koje fotografišu i dive im se, zahtijevaju mnogo truda, rada, znanja, ali prije svega ljubavi svojih vlasnika.

Upravo  ljubav je onaj magični sastojak koji svemu daje ljepotu i smisao. Ljubav koja se ne dijeli i koja ne dijeli. Kada volimo i čuvamo svoje dvorište, volimo i svoj grad i njegove parkove, rijeke i ulice.

Stoga, i ove godine, konkurs “Podgoričke bašte” je priznanje svima njima, i putokaz kako svi zajedno treba više da radimo, i da svaka priča o tome koliko volimo Podgoricu – počinje od našeg doma.

Konkurs je otvoren od 10. jula, a zatvara se danas na kraju dana.  Prijave možete slati na mejl [email protected] i svaka će biti objavljena na portalu i Fejsbuk strani portala Volim Podgoricu”.

Prijava treba da sadrži vaše podatke, ime i prezime, godine starosti, adresu, email i broj telefona. Podaci, osim imena i prezimena, neće biti objavljeni.

Šaljite nam fotografije (najviše 10) i skice vaših bašti (nije obavezno).

Fotografije bi trebalo bi da budu sveobuhvatne, da se na njima vidi kompozicija bašte (ako je
moguće slikajte je sa visine, sa terase ili prozora), raspored pojedinačnih elemenata, njihov dizajn, kao i stepen njege.

Ne brinite ukoliko u momentu fotografisanja nije sve u cvatu, jer svaki period u toku baštenske sezone
ima svoje draži, što znaju svi koji se bave baštom i uživaju u njoj.

Naravno, možete i napisati nekoliko rečenica o svojoj bašti.

Voljeli bismo da nam pošaljete i fotografije na kojima se vidi baštovan/ka i cijela porodica (nije obavezno i neće uticati na odluku) i napišete nekoliko rečenica o svojoj ljubavi prema baštovanstvu – ko je glavni baštovan, da li je još neko iz porodice angažovan oko održavanja bašte/balkona, šta za vas znači rad u bašti…

Žiri čine tri člana iz Portala “Volim Podgoricu” i Turističke organizacije Podgorica.

Kriterijumi kojima će se žiri rukovoditi su:

  • Usklađenost vrta, objekta i okoline
  • Raznovrsnost i raspored biljaka
  • Vrtno-arhitektonski objekti
  • Njegovanost vrta
  • Originalnost
  • Nešto što se najbliže opisuje riječju “duša”, odnosno toplina i duh bašte

Dakle, odložite na kratko baštenske alatke i fotografišite.

Sa nestrpljenjem očekujemo fotografiije!

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com