Konjević Nurkoviću: Objavite informaciju o Montenegro erlajnsu, zašto je krijete po ladicama? - Volim Podgoricu

Konjević Nurkoviću: Objavite informaciju o Montenegro erlajnsu, zašto je krijete po ladicama?

Stisnite političku petlju pa objavite tajnu informaciju o Montenegro erlajnsu (MA) koju ste predložili Vladi i zaključak povodom te informacije, saopštio je danas Raško Konjević, poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) obraćajući se ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću koji je ranije rekao da je za stanje u Montenegro erlajnsu i drugim saobraćajnim kompanijama kriv kadar SDP.

Nurković: Za stanje u Montenegro erlajnsu i drugim saobraćajnim kompanijama kriv je kadar SDP

“Zašto je krijete po ladicama Vašeg kabineta? Uputite je javnosti pa neka se građani uvjere da li su dva miliona data firmi koja duguje 15 miliona eura poreza i 18 miliona eura Aerodromima Crne Gore. Objavite i mišljenje Komisije za kontrolu državne pomoći ako ga imate, a bili ste ga dužni obezbjediti shodno Zakonu o državnoj pomoći i Poslovniku o radu Vlade. Ukazivati na nezakonito razbacivanje sa dva miliona eura novca građana Crne Gore za gospodina Nurkovića možda jeste nebuloza. Ali za građane sigurno nije. Posebno nije za korisnice zakona o majkama kojima su on i Bošnjačka stranka koliko juče garantovali da će im naknade biti doživotne”, istakao je Konjević.

Konjević je juče rekao da Specijalno državno tužilaštvo što prije treba da pokrene istragu o dodijeljivanju državne pomoći Montenegro erlajnsu od dva miliona eura od čega je najznačajniji dio iskorišćen za vraćanje kredita Prvoj banci, ali se kasnije ispravio i rekao da je u pitanju Hipotekarna banka i da to ne mijenja činjenicu da je taj novac isplaćen mimo zakona.

Poslanik SDP je dodao da se Nurković sada krije od stida što je obmanjivao građane od Rožaja, Bijelog Polja pa širom Crne Gore.

“Na istoj sjednici Vlade kada su on i Bošnjacka stranka glasali o ukidanju ovog doživotnog prava majkama, gdin Nurković je odlučio da najvećem poreskom dužniku MA, koji duguje 15 miliona eura poreza, doda još dva miliona eura pomoći. Nema para za majke korisnice zakona, nema novca za dječije dodatke, ali ima za najveće poreske dužnike, je li ministre Nurkoviću? Krijete ove informacije jer znate da ste prekršili Zakon o državnoj pomoći i da ste novac građana dali najvećem poreskom dužniku iz tekuće rezerve Budžeta Crne Gore. I nije najvažnije kojoj banci su ta sredstva proslijeđena, spreman sam taj dio pogreške i prihvatiti, već Vaša namjera da krijete od građana gdje nezakonito trošite njihov novac”, rekao je Konjević.

Poslanik SDP je rekao i da nakon što je Nurković obmanuo majke korisnice zakona, sada priča neistine svim građanima Crne Gore.

“Na kraju ministre Nurkoviću, barem zbog moralne obaveze prema majkama korisnicama prava iz Zakona, iz Rožaja i drugih opština objavite ove tajne materijale, možda vam crvenilo u licu prođe brže ako ih budete gledali u oči zbog neistina koje ste im pričali”, zaključio je Konjević..

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com