AJMO SVI NA MORAČU: OVOG LJETA PLAŽNI MOBLIJAR, SPASILAC, ŠLAUFIJADA I JOŠ MNOGO TOGA (FOTO) - Volim Podgoricu

AJMO SVI NA MORAČU: OVOG LJETA PLAŽNI MOBLIJAR, SPASILAC, ŠLAUFIJADA I JOŠ MNOGO TOGA (FOTO)

Vijest koja će, izvjesno, obradovati sve Podgoričane: ovoga ljeta, tokom jula i avgusta, moći će da se kupaju i sunčaju  na, nekada omiljenoj plaži stanovnika glavnog gradana, Galeb (ili Labud) na Morači, i to, sa plažnim mobilijarom, a da svi budu bezbjedni brinuće dva spasioca koja je angažovao Glavni grad.

Radovi na plaži Galeb

-Glavni grad, Sekretarijat za kulturu i sport i turistička organizacija Podgorice organizuju i ove godine akciju “AJMO SVI NA MORAČU”, koja je sve posjećenija, a nadamo se, i stremimo tome, da će u krajnjem rezultirati realizacijom projekta izgradnje gradske plaže na Morači, sa svim sadržajima, kakve imaju svi veći gradovi koji leže na rijekama, kaže Popović. 

Uz podsjećanje da je plaža na Morači prije nekolio decenija bila omiljena destinacija Podgoričana u ljetnjim mjesecima, Popović naglašava da se nada da će, uz sve sadržaje koje priprema Glavni grad, plaža ove godine doživjeti pravi preporod. 

-Već sedmicu dana Agencija za stanovanje Glavnog grada i Javno preduzeće “Putevi” vrše radove na plaži Galeb, biće urađena ograda na stepeništu, dio plaže je izbetoniran, a akcija počinje drugog vikenda u julu spustom šlaufima niz Moraču, najvjerovatnije od Milenijuma do Vezirovog mosta, odnosno podgoričkom Šlaufijadom. Tokom cijelog jula i avgusta svakog vikenda će biti puno različitih sadržaja na Morači, od pikada, šaha, paga, biće urađeni tereni za nogotenis i odbojku na pijesku, a obezbijedili smo i osvježenje za naše sugrađane uz pomoć sponzora. Pored hladnih sokova, i ove godine ćemo jesti lubenice i pipune ohlađene u Morači koje je obezbijedila Gradska opština Golubovci, kaže Popović.

Pored toga, kako naglašava, Sekretarijat za kulturu i sport je pripremio kulturno zabavni program, u okviru koga će biti dosta muzike i pjesme. 

Popović takođe naglašava da će svi sadržaji na Morači ove godine biti besplatni za građane. 

Pogledajte kako je nekada bilo na Morači, na fotografiji iz 1966 godine, a nadamo se da će, možda, već narednog ljeta Podgoričani dobiti gradsku plažu na Morači i da će ona biti puna kupača.

Proćitajte i ovo: KUPANJE NA MORAČI 1962. Pronađite roditelje, babe i djedove! (VIDEO)

PODGORICA: Jedna LASTA ne čini proljeće, ali… pogledajte FOTOGRAFIJE (FOTO)

AJMO SVI NA MORAČU: Pogledajte kako je danas bilo (FOTO)

AJMO SVI NA MORAČU: Pogledajte kako je danas bilo (FOTO)

Foto Facebook/Podgoricki cikotici

 

3 komentara

  1. Good thinking. Wondering what you think of its implication on society as a whole though? There are times when things like this begin to have global expansion and frustration. Ill be around soon to check out your response.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com