Home / LJUDI / Heroji zajednice / PRIČA KOJA JE RASPLAKALA PLANETU: “Spavaj mirno, maleni… Promijenio si me kao čovjeka” (VIDEO)

PRIČA KOJA JE RASPLAKALA PLANETU: “Spavaj mirno, maleni… Promijenio si me kao čovjeka” (VIDEO)

Teško je naći riječi kako bih opisao koliko mi je značio taj malac. Nikad neću zaboraviti kako me prvi put gledao, te okice i tu istinsku ljubav. Njegova hrabrost bit će mi vječna inspiracija, napisao je Defoe.

Mali anđeo pola svog mladog života borio se s bolešću, sklopio je okice posljednji put i otišao, ali ne iz srca hiljada navijača jer je u to kratko vrijeme postao njihov junak promijenivši život odraslog čovjeka, Jermainea Defoea, bivšeg kapetana Sunderlanda, kluba za koji je Bradley Lowery (6) navijao i na čije ga je utakmice otac vodio.

– Maleni moj, jako ćeš mi nedostajati. Hvala ti na nevjerovatnim trenucima, nikad neću zaboraviti kako si me gledao kad smo se prvi put sreli, tu istinsku ljubav u tvojim slatkim očima – napisao je Jermain Defoe, koji je bio dječakov junak i najdraži igrač.

Bog te ima u svojim rukama, ali ja te imam u srcu

Defoe, koji sad igra u Bournemouthu, posljednjih je godinu i po većinu slobodnog vremena provodio s Bradleyem. Bio je s njim i nakon hemoterapija u bolnici, posjećivao ga je i kod kuće, a svaki je dan pričao s njegovom porodicom. Umjesto izlazaka i provoda, Defoe se potpuno posvetio dječaku kojem je bio sve. 

Kad bi malom bilo loše, otkrila je majka, Defoe bi došao, a Bradleyu bi se boja vratila u obraze. Jermainea je gledao kao Boga, držeći ga za ruku dok ga je ovaj vodio na teren i kad je igrala Engleska. Poseban odnos imala su njih dvojica.

– Legnemo tako on i ja u krevet, kaže on mami da ugasi svjetlo. Vidim ja njega da uzima dekicu i i pokriva nas. I tako zaspimo moj prijatelj i ja – rekao je Jermain Defoe.

Bradleyeva smrt ga je slomila, ali našao je snage i napisao pismo.

– Teško je naći riječi kako bih opisao koliko mi je značio taj malac. Način na koji je izgovarao moje ime, njegovi osmjesi kad mu je prilazila kamera kako bi ga snimila kao malu superzvijezdu. Tvoja hrabrost inspirisaće me do kraja života. Promijenio si me kao čovjeka, Bog te ima u svojim rukama, ali ja te imam u svom srcu. Spavaj mirno, maleni moj, najbolji prijatelju – napisao je Defoe u pismu koje je rasplakalo Britance.

View image on TwitterView image on TwitterSunderland će nazvati tribinu po njemu
 

Bradley Lowery preminuo je od raka koji mu se dvaput vraćao. Maleni se borio i poživio iako su mu lijekari još  2016. godine dali tek nekoliko sedmica života. Njegova herojska borba ujedinila je britansku naciju, a Sunderland razmišlja jednu od tribina nazvati imenom malog anđela.

Britanci su u akcijama za Bradleya sakupili stotine hiljada funti, a novac će proslijediti za istraživanje i pomoć ostaloj oboljeloj djeci.

foto: Twitter/Jeremy Meeks
Bradley Lowery death | Autor: Owen Humphreys/Press Association/PIXSELLfoto: Owen Humphreys/Press Association/PIXSELL
(24sata.hr) 
 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com