Crnogorski reprezentativac potpisao za ambiciozni španski klub - Volim Podgoricu

Crnogorski reprezentativac potpisao za ambiciozni španski klub

Nemanja Radović potpisao je ugovor sa španskim Obradoirom! Reprezentativac, doskora krilni centar Mursije, biće jedan od glavnih igrača u ambicioznom klubu. Za Radovića, iza kojeg je odličan finiš sezone u Mursiji, interesovao se niz španskih klubova, među kojima je bio i prvi pobjednik FIBA Lige šampiona Tenerife.

Ipak, u Obradoiru ga čeka važna uloga jednog od lidera tima, u važnoj fazi karijere. Obradoiro je klub iz Kompostele, iz pokrajine Galicija. Posljednjih šest godina igrao je u ACB ligi, elitnom rangu takmičenja i najjačoj ligi Evrope. U prošloj sezoni ostvario je 13. mjesto sa učinkom 11-21, a za narednu sezonu planira se napad na plej-of.

Radović, nekada talenat Budućnost Volija, od sezone 2013/14 igrao je za Mursiju, gdje je stigao iz srpskog Mega Bemaksa. U prošloj sezoni imao je najbolje cifre dosadašnje karijere – 9,1 poena i 3,9 skokova po utakmici na 44 meča u ACB ligi i Evrokupu.

Cifre su bile značajno bolje u samom finišu sezone. Radović, krilni centar visok 203 santimetra, je posljednje dvije sedmice proveo radeći u Podgorici na kondicionim pripremama sa većim dijelom seniorske reprezentacije Crne Gore.

 (Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com