DANAS SJEDNICA DEMOSA: Lekić obezbijedio većinu?

 

Lider Demosa Miodrag Lekić obezbijedio je većinu u Predsjedništvu partije koje zasijeda danas, saznaju Dnevne novine iz više izvora.

 

Prema našim informacijama od 11 članova predsjedništva osam će podržati Lekića, dok su u manjini ostali Goran Danilović, Goran Radonjić i Neda Bogavac. Lekić je obezbijedio većinu nakon što je zadobio podršku Zorana Miljanjića i grupe funkcionera Demosa oko njega.

To je, bar do juče, bila treća frakcija u ovoj mladoj političkoj partiji.

Ako se obistine predviđanja izvora Dnevnih novina, većina od osam članova Predsjedništva omogućiće Miodragu Lekiću da i ubuduće vodi partiju, a Goran Danilović neće moći da sazove Skupštinu partije kako je planirao.

“Ako se bude poštovao Statut Demosa Danilović ostaje u ogromnoj manjini i neće moći da povlači poteze koje je planirao. Od planirane Skupštine Demosa neće biti ništa, i on je može sazvati samo pučistički iz položaja manjine, što mu ne može omogućiti preuzimanje partije”, kaže naš sagovornik koji je želio da ostane anoniman.

Povodom dešavanja u partiji nedavno se oglasila Seada Sadiković, članica Predsjedništva, koja je istakla da Predsjedništvo oštro osuđuje pokušaj razbijanja stranke čiji su inicijatori članovi Predsjedništva Goran Danilović i Goran Radonjić.

Ona je kazala da Danilović i Radonjić „žele partiju da okrenu na desničarski, nacionalistički kurs“, napominjući da je Demos stranka građanske profilacije.

“Predsjedništvo Demosa traži da Danilović prekine sramno ponašanje. Razbijanje stranke očigledno je ranije planirana operacija, koja je proširena učešćem jednog broja članova Demosa, negdje manipulatorskim metodama, a negdje reprodukovanjem grupisanja koje je počelo mnogo ranije, imajući i svoje pojavne oblike ne slučajno suprotne građanskom utemeljenju i konceptu Demosa u vidu osveštavanja prostorija Opštinskog odbora Podgorice. Ova operacija, koja je otvoreno vođena od Gorana Radonjića i, sakriveno, od Danilovića, već je destabilizovala Demos kroz izraženi otpor članova i nanijela štete stranci u javnosti”, kazala je Sadiković.

Dnevne novine

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close