OVO JE NAJLJEPŠA BAŠTA U PODGORICI ZA 2017. GODINU (FOTO) - Volim Podgoricu

OVO JE NAJLJEPŠA BAŠTA U PODGORICI ZA 2017. GODINU (FOTO)

 

Najljepša bašta Podgorice 2017. je u vlasništvu Julke Mikavice i nalazi u naselju  Cijevna u Zeti. Drugo mjesto pripalo je porodici Gegaj iz Tuzi, a treće Momu Popivodi iz Mojanovića. Specijalnu  nagradu za najljepše cvijeće u bašti dobiće Maja Lađić Maraš iz Zete.

Prošlogodišnja pobjednica Anđela Vujačić dobitnica je specijalne diplome za poseban doprinos afirmaciji baštovanstva i uređenja prostora.

Ovo je odlučio žiri koji su činili predstavnici organizatora ovogodišnjeg, trećeg po redu, izbora za najljepšu baštu Glavnog grada, Prvog nezavisnog portala glavnog grada Volim Podgoricu i Turističke organizacije Podgorica.  Prvonagrađena bašta svojim vlasnicima je „obezbijedila“ porodični vikend u najelitnijem crnogorskom hotelu „Splendid“ u Bečićima koji, drugu godinu zaredom, dodjeljuje Hotelska grupa „Montenegrostars“. Poznati restoran „Salaš 23“ ugostiće na večeri vlasnike drugonagrađene bašte, a porodične večere za nagrađene obezbijedili su i restoran „Trpeza“ i pizerija „Buongiorno“. Javno preduzeće „Zelenilo“ Podgorica će svim dobitnicima uručiti sadnice iz svog rasadnika, a Turistička organizacija Podgorice će im uručiti diplome.  Poznati podgorički hotel „Verde“ i kompanija „Čelebić“ organizovaće koktel za sve nagrađene.

 

– I ove godine smo imali izuzetno težak posao da izaberemo pobjednike jer sve prijavljene bašte odnosno njihovi vlasnici zaslužuju nagradu. Svaka bašta ima svoje draži i lijepa je na svoj način. Na osnovu fotografija smo izabrali osam finalista koje smo obišli i nakon toga donijeli odluku, kažu organizatori. Oni zahvaljuju svim građanima Podgorice koji su se prijavili na ovogodišnji konkurs, jer daju ogroman doprinos afirmaciji brige o prostoru u kojem živimo.

Grad Podgorica duguje veliku zahvalnost svima, i onima koji se ove godine nisu prijavili na konkurs, ali će to učiniti narednih godina, jer na najbolji način, ličnim primjerom, ljubavlju, radom i trudom, afirmišu ideju o zelenoj Podgorici. Naš grad je oduvijek bio poznat kao grad sa dosta zelenila i želimo, ne samo da tako ostane, već da podstaknemo svakoga pojedinačno da brine i čuva naše zelene površine. Oni koji počinju od svoga dvorišta, sasvim sigurno to rade i kada su u pitanju javne površine, rekli su organizatori.

Dodaju da se ove godine organizaciji konkursa za izbor najljepše bašte Glavnog grada pridužilo i Javno preduzeće „Zelenilo“ te da će se naredne godine, pored najljepše bašte građana, birati i najljepša bašta kolektivnog stanovanja, kao i najljepša bašta poslovnih objekata.

-Na taj način ćemo uključiti i one koji brinu i o javnom prostoru ispred svojih zgrada, kafića, restorana, radnji.., kažu u organizaciji.

 

Nagrade ovogodišnjim pobjednicima biće svečano uručene u petak, 28. jula  u 12 časova u Hotelu „Verde“.

1 komentar

  1. Lepo je je imati ovako lijepu bastu i veliko priznanje kad je Rajo Suskavcevic redovno i svakodnevno zaliva. Veliki pozdrav za pobednicu Cestitam

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com