Home / LJUDI / TRAGEDIJA: Otac sahranio sina Stojana, pa preminuo od TUGE
Foto: Wikipedia/tamburix, Milena Đorđević

TRAGEDIJA: Otac sahranio sina Stojana, pa preminuo od TUGE

Nesreća i tuga sručile su se na uglednu porodicu Janković iz prnjavorskog sela Šarinci. O tome svjedoče i dvije svježe humke na mjesnom groblju, gdje su u razmaku od samo dva dana sahranjeni otac i sin, Čedo (81) i Stojan (51) Janković.

Stojan je u zemlju položen u utorak, nakon što je preminuo od posljedica udara drveta u glavu, da bi samo dva dana kasnije, u četvrtak, tik uz njega, bio sahranjen i njegov otac Čedo, kojem je srce puklo od tuge za poginulim sinom.

Stojan je poginuo u ponedeljak, svega nekoliko stotina metara od porodične kuće, dok je pripremao ogrijev za zimu. Tragedija se dogodila kada se stablo iznenada rascijepilo i jedan njegov dio, sa oko tri metra visine, Stojana pogodio direktno u glavu. Podlegao je na licu mjesta. Što je posebno tragično, Stojanova smrt se odigrala pred očima njegovog 14-godišnjeg sina.

Nažalost, to nije bio kraj nesreće Jankovića. Stojan je sahranjen u utorak, a već sutradan, tugujući za sinom, srce je prestalo da kuca i njegovom skrhanom ocu.

– Tog kobnog dana vratio se sa groblja gdje je sinu na grobu zapalio svijeću. Po povratku, pao je kao pokošen ispred šatora nadomak porodične kuće koji nije bio uklonjen posle sinovljeve sahrane. Nije mu bilo spasa, jednostavno, neizmjerna tuga i žal za sinom bili su jači – kaže, za “Novosti”, dr Branko Šikanić, rođak Jankovića, inače ljekar u prnjavorskom domu zdravlja.

Poznanici Jankovića o ovoj porodici zavijenoj u crno pričaju sve najljepše. Stojan, koji je bio omiljen i među omladinom, radio je kao ugostitelj u obližnjem kafiću. Njegov otac Čedo uživao je glas velikog domaćina i vrsnog majstora kamenoresca, pa su desetine kuća na širem području djelo njegovih marljivih i znalačkih ruku.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com