PODGORICA: Porodica Đurišić najavila krivičnu prijavu protiv Mladena Ilića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Porodica Đurišić najavila krivičnu prijavu protiv Mladena Ilića

Porodica Đurišić sa Zabjela,  koja već duži vremenski period vodi spor sa opštinom Podgorica u vezi sa zemljištem u Jerevanskoj ulici, najavila je podizanje krivične prijave protiv Mladena Ilića direktora Direkcije za imovinu opštine Podgorica. 

Saopštenje porodice Đurišić prenosimo integralno.

,,Mladenu Iliću sleduje krivična prijava od strane naše porodice

 
 

Mladen Ilić, direktor Direkcije za imovinu opštine Podgorica, zloupotrijebivši svoj službeni položaj, dovodi u zabludu i javnost i medije i sudiju Osnovnog suda Sima Rašovića, kojem podmeće falsifikovani dokumenat uz predlog  za donošenje privremene mjere.

 
 
 

Pune 23 godine od 1992.  do 2015. vodili smo spor za našu imovinu pred Osnovnim sudom u Podgorici protiv Opštine Podgorica koji je završio presudom o zastari potraživanja.

U tom period predmet je promijenio 6 sudija Osnovnog suda, na stotine ročišta I desetine sudskih vještačenja I izlazaka na lice mjesta, a sve plaćano iz džepa naše porodice.

Za svo ovo vrijeme jedini papir na koji se pozivala opština Podgorica bio je falsifikovani sporazum izmedju SIZa za uredjenje gradjevinskog zemljišta i komunalne djelatnosti  Titograd i Dragutina Djurišića.

 
 
 

Taj sporazum je od strane sada već pokojnog grafologa Slobodana Sekulića odredjenog od strane suda proglašen kao falsifikat 2006 godine.

 

Sudjenje se nastavlja, mijenjaju se sudije, zakazuju ročišta koja se često odlažu zbog nedolaženja predstavnika opštine Podgorica i raznoraznih izgovora sa njihove strane. Godine prolaze…

Na insistiranje Glavnog grada 2015. god. Osnovni sud ponovo  odredjuje grafološkog vještaka  da da svoje misljenje o već dokazano falsifikovanom sporazumu.  Veselinka Nikčević , grafološki vještak odredjen od strane suda, još jednom( što nije praksa da se za već utvrdjeni falsifikat poziva novi grafolog i time dovodi u pitanje stručnost i iskrenost predhonog vještačenja) potvrdjuje da je sporazum falsifikat i da potpis nije rukopis Dragutina Djurišića.

 
 
 

U nemogućnosti da donese presudu na osnovu falsifikata  u korist opštine Podgorica, sudija Osnovnog suda Danijela Vukčević  donosi „smijšnu“ presudu o zastari potraživanja za nasu imovinu za koju smo se mukotrpno sudili i dokazivali 23 godine. Presudu o zastari koja ne bi nastupila da je sudjenje trajalo u razumnom roku koji zakon nalaže.

Na presudu Osnovnog suda žalili smo se Višem sudu u Podgorici koji nas je zbog „prezatrpanosti predmetima“ uputio na delegiranje u Viši sud u Bijelom Polju.

Viši sud u Bijelom Polju potvrdjuje odluku Osnovnog suda koji je svojom presudom o zastarijevanju potraživanja sakriočinjenicu o falsifikovanom sporazumu.

Naša porodica na ovu odluku šalje zahtjev za reviziju Vrhovnom sudu,koji  biva odbijen 25. Oktobra  2016. god.

Ovim rješenjem Vrhovnog suda kojim se odbija revizija, odluke sudova postaju pravosnažne i mi smo se na tu odluku žalili Ustavnom sudu koji ni do današnjeg dana nije donio svoju odluku.

 

 
 
 

Parcele 4914 i 4915 koje nikada nisu eksproprijisane su cijelo vrijeme sudjenja, prije i nakon toga bile upisane na našu porodicu. „Zastara“ se odnosi na parcele koje je opština Podgorica prevela na sebe na osnovu falsifikovanog sporazuma, a ne na ove dvije parcele koje se i dan danas po posjedovnom listu vode na Vanju Djurišćca.

 

Mladen Ilić, direktor Direkcije za imovinu oštine Podgorica, zloupotrijebivši svoj službeni položaj, dovodi u zabludu i javnost i medije i sudiju Osnovnog suda Sima Rašovica, kojem podmeće falsifikovani dokumenat uz predlog  za donošenje privremene mjere.

 

U našoj borbi za ostvarenje svojih Ustavom Crne Gore zagarantovanih  prava u više navrata smo pisali:

Predsjedniku Crne Gore, predsjedniku Vlade, predsjedniku Skupštine.

Od predsjednika Vlade i Skupštine jos nismo dobili odgovor.

 Predsjednik Crne Gore Filip Vujanovć nam je poslao pismeni odgovor i gle čuda, Mladen Ilić, svjesno dovodeći u zabludu prvog čovjeka države,  šalje kao odgovor na njegov upit  o nasem slucaju, falsifikovani  sporazum!

To isto je poslao i predsjedniku Vlade Dusku Markoviću i predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću.

Iz tog razloga Mladenu Iliću sleduje krivična prijava od strane naše porodice.

Cirkularno pismo kojim ćemo obavijestiti o svemu ovome predsjednike Crne Gore, Vlade i Skupštine ćemo predati na uvid i svim medijima u namjeri da obavijestimo javnost o svemu.

Ovo je nevjerovatan primjer čime se sve bavi opština Podgorica i njeni organi uprave u postizanju svojih kriminalnih  ciljeva.”, zaključili su Đurišići.

2 komentara

  1. After study many of the web sites for your website now, we genuinely much like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will also be checking back soon. Pls consider my internet site too and inform me what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com