Zvezdan Mitrović: Mnogo toga će zavisiti od Rajsa - Volim Podgoricu

Zvezdan Mitrović: Mnogo toga će zavisiti od Rajsa

Prije četiri godine, kada je Crna Gora posljednji put igrala na Eurobasketu, pomoćnik Luke Pavićevića je bio Zvezdan Mitrović.

Podgorički stručnjak je u međuvremenu vodio univerzitetsku i B reprezentaciju, a od 2015. je u Monaku, sa kojim je prvo ušao u francusku elitu i potom osvojio prva dva trofeja u klupskoj istoriji.

Mitrović je pratio izdanja „crvenih” tokom priprema i uvidio gdje ima prostora za napredak.

“Vidjelo se da tim ima dosta potencijala, ali je malo više „škripalo” u odbrani. Ekipa je padala, imala negativne serije i crne minute. Mislim da će dosta zavisiti od Tajrisa Rajsa, koji za sada ne pruža partije koje može, pogotovo nije ispunjavao defanzivne zadatke”, rekao je 47-godišnji Podgoričanin, koji je prošle sezone izabran za najboljeg trenera Francuske.

Rajs je za Crnu Goru debitovao na Eurobasketu 2013. godine, kada je bio ubjedljivo najbolji igrač. Ako ponovi izdanja iz Slovenije, tim Bogdana Tanjevića bi mogao da računa na plasman u osminu finala.

“Nije sada ista situacija sa njim kao tada, jer je došao do ozbiljne karijere i više nema onakve „gladi” u igri, želje za pobjedom kao prije. Kvalitet definitivno ima, a moguće je i da će činjenica da nema riješenu situaciju sa Barselonom uticati da odigra bolje. Profesionalac je, ozbiljan igrač i očekujem da pokaže kvalitet”, kaže Mitrović.

Mitrović vjeruje da je došlo vrijeme da Crna Gora dođe do osmine finala, jer su i rivali u grupi bar za nijansu slabiji nego 2011. i 2013. godine.

“Rivali su nam ranije bili jači. Mađare znamo, Rumuni nisu prejaki, ali su domaćini, Češka je bez Veselog i sve to govori da postoji šansa za osminu finala. Ali, na Evropskom prvenstvu nikoga ne smijete da potcijenite. Dosta će zavisiti od toga kako će se ekipa pokazati protiv Španije. Bitno je da odigra dobro, da se „digne”. Vidi se da se dosta dobro radilo, iskustvo Boše Tanjevića je sigurno veliki plus, a vidim i da su igrači zadovoljni, da se ozbiljno radilo. Rezultat će, ipak, biti mjerilo svega. Vrijeme je da se izađe iz grupe u drugi krug, mada je hendikep što nas dugo nije bilo na najvećoj evropskoj scen”i.

Lista favorita za medalje, po Mitroviću, nije duga.

“To je već klasika – kandidati za odličja su Španija, Srbija i Francuska. Srbi imaju dosta povreda, ali je to i dalje dobra reprezentacija, koja ima Bogdanovića, odlične centre, kvalitet i iskustvo. Uostalom, neće nastupiti preko 40 igrača iz svih reprezentacija, tako da i to treba imati na umu. U igru mogu da se umiješaju i Turci, koji kući uvijek igraju kvalitetno”, zaključio je Mitrović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com