Marković i delegacija Sino-CEE Holdinga: Ulaganje u saobraćaj i energetiku - Volim Podgoricu

Marković i delegacija Sino-CEE Holdinga: Ulaganje u saobraćaj i energetiku

Postoji obostrani interes za ulaganja i podršku projektima u oblastima saobraćaja i energetike kao i da Crna Gora nudi dobre mogućnosti za investicije u oblastima turizma i poljoprivrede, zaključeno je na sastanku Predsjednika Vlade Duška Markovića i delegacije Sino-CEE Holdinga i njenog Sino-CEE fonda koju je predvodio predsjednik Điang Đianćing.

Marković je istakao da je najveći interes Crne Gore nastavak gradnje autoputa i to odmah po završetku prioritetne dionice.

„Spremni smo da sa NR Kinom tražimo model da obezbijedimo sredstva za ovu kapitalnu investiciju“, rekao je premijer podsjetivši da obje vlade projekat autoputa ne vide samo kao posao već i kao državne projekte i da dodatnu povoljnost predstavlja činjenica da je gradnja autoputa ka Crnoj Gori jedan od prioriteta i Vlade Republike Srbije.

Ocijenjeno je da je, pored autoputa, saradnju najbrže moguće ostvariti na projektima valorizacije crnogorskih aerodroma i naših energetskih potencijala.

Predsjednik Sino-CEE Holdinga je podsjetio da je za NR Kina za investicije u okviru projekata 16+1 i „Pojas i Put“ izdvojila 10 milijardi dolara kapitala za ulaganje sa ciljem obezbjeđenja dodatnih 50 milijardi kreditne podrske i ocijenio da Crna Gora ima potencijale i resurse da privuče dio tog novca.

Na sastanku je dogovoren nastavak kontakata na konkretnim pitanjima.
Sino-CEEF Holding inaugurisao je u novembru 2016. u Rigi predsjednik Vlade Kine Li Kećijangu prisustvu premijera Letonije Marisa Kučinskisa i to kao platformu za ekonomsku saradnju Kine i šesnaest država Centralne i Istočne Evrope.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, kao i izvršna direktorka Sino-CEE Holdinga za Evropu Đin Šen.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com