Revija filmova Roberta de Nira - Volim Podgoricu

Revija filmova Roberta de Nira

Revija filmova posvećena  oskarovcu Robertu de Niru počinje danas u okviru filmskog programa KIC-a “Budo Tomović” i traje do 12. oktobra.

Filmovi će biti prikazivani u Multimedijalnoj sali u 20 časova, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Revija će početi projekcijom filma koji ga je proslavio i “pogurao” u karijeri i Holivudu,  “Taksista” (1976), a sjutra je zakazano prikazivanje filma “Razjareni bik” (1980). Za ulogu u filmu “Razjareni bik” je osvojio i Oskara za glavnu mušku ulogu kao i nagradu “Zlatni globus” u istoj kategoriji. U srijedu u 20 časova će biti prikazan film “Buđenja” (1990) i posljednjeg dana revije „Ratom protiv istine” (1997).

Poznate su njegove uloge u filmovima “Lovac na jelene”, “Kum 2”, “Frankenštajn”, “Kazino”, “Ronin”, “15 minuta” i “The Score”. Osnivač je  sopstvene filmske producentske kuće.

Vijesti

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything similar to this prior to. So nice to get somebody with many original thoughts on this subject. realy we appreciate you starting this up. this site is something that is required on the web, someone with a little originality. helpful problem for bringing something totally new towards the web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com