Tri člana Savjeta RTCG dali na uvid imovinske kartone - Volim Podgoricu

Tri člana Savjeta RTCG dali na uvid imovinske kartone

Tri člana Savjeta Radio Televizije Crne Gore Milan Radović, Igor Tomić i Goran Đurović dali su na uvid imovinske kartone koji su objavljeni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije. Ostalih šestoro angažovanih u tom tijelu nijesu to učinili, a imali su tu obavezu.

Prema saznanjima Pobjede Agencija je donijela odluku da provjeri imovinske kartone svih članova Savjeta.

Provjere

Provjere o angažmanu članova Savjeta počele su sredinom septembra, nakon što su Administrativnom odboru Skupštine dostavljene anonimne prijave koje se odnose na kršenje Zakona o sprečavanju korupcije protiv Ivana Mitrovića, Gorana Đurovića i Nikole Vukčevića, a nedavno je prijavljen i Mimo Drašković.

Za sve njih, osim za Draškovića, protiv koga je prijava još u proceduri, utvrđeno je da su prekršili zakon. A da su na zakon „zažmurili“ skoro svi članovi ovog tijela pokazuje i činjenica da su samo trojica od njih devetoro dostavili imovinske kartone za 2016.

Uvidom u njih zaključuje se da najveće godišnje prihode ima Đurović 51.360 eura, zatim Tomić 22.662, a Radović 18.102. Đurović je prijavio platu koju dobija kao član Savjeta 490 eura mjesečno.

Za rad u privrednom društvu „Nature“ dobija godišnje 3.600 eura, a za konsultantske usluge u preduzeću „SIPU internacional“ 33.600. Za ostale poljoprivredne djelatnosti koje obavlja, za godinu je primio ukupno 8.280 eura. Đurović ima i akcije u Budvanskoj rivijeri i Kombinatu aluminijuma Podgorica.

U vlasništvu ima stan koji još otplaćuje, kao i još jedan, koji je naslijedio i koji dijeli, kao i kuću. U nasljedstvu ima u suvlasništvu i četiri livade.

Zarade

Njegov kolega Igor Tomić mjesečno, kao član Savjeta, prima platu od 535 eura. Za rad u Resursnom centru „Podgorica“ dobija na godišnjem nivou 7.332 eura, a kao predsjednik Paraolimpijskog komiteta godišnje prihoduje 3.960. Kao saradnik u Biblioteci za slijepe Tomić godišnje zaradi 1.300 eura, kao koordinator u Sportsko-rekreativnom društvu slijepih godišnje 1.800, dok od NVO Radio Homer za godinu zaradi 1.850 eura.

Na godišnjem nivou zaradi ukupno 22.662 eura. Od nepokretne imovine nije prijavio ništa. Njegova supruga od nevladine organizacije zarađuje godišnje 1.080 eura i vlasnica je automobila „pežo 307“.

Predstavnik NVO Građanska alijansa Milan Radović za godinu zaradi 18.102 eura. Plata koju kao član Savjeta RTCG prima mjesečno iznosi 500 eura. Radović je u novembru prošle godine zaradio honorar od 50 eura jer je bio angažovan u radnom tijelu zaštitnika ljudskih prava i sloboda, a kao stalno zaposlen u Građanskoj alijansi godišnje dobije 6.240 eura.

Za ekspertske usluge u NVO Inicijativa mladih za ljudska prava dobio je za 2016. godinu 5.232 eura, dok je za angažman u NVO 35 mm za godinu dana primio 150 eura. U NVO Romska organizacija za godinu je primio 300, a za ostale ekspertske usluge 130 eura. U vlasništvu stan od 32 kvadrata, a supruga ima automobil „reno“. Radovićeva supruga radi u tri osnovne škole i godišnje za to dobije ukupno 2.815 eura.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com