Milijarder pet dana živio kao beskućnik, pa siromašnima poklonio milione - Volim Podgoricu

Milijarder pet dana živio kao beskućnik, pa siromašnima poklonio milione

Ruski milijarder Aleksandar Roslijakov oduševio je javnost nakon što je nedavno učestvovao u reality showu “Tajni milioner”, u okviru kojeg je pet dana morao da živi na ulici, kao beskućnik.

On je u džepu imao samo oko 1.000 rublji (oko 15 eura), pa je za njega učestvovanje u ovoj emisiji bio pravi test jer je morao da se pretvara da je učitelj bez kuće, umjesto onog što zaista jeste – čovjeka koji može priuštiti sve, prenosi Informing.ru.

Ono što je posebno zanimljivo, inspirisan učešćem u ovom šou, milijarder je poslije ovog iskustva odlučio da donira velike svote novca za ljude koji pomažu beskućnicima, ali i beskućnicima s kojima je boravio.

Prvu noć proveo je u skloništu za beskućnike “Everybody's Road”, čiji su osnivači Denis i Elena Tsoi, a po završetku šoua ovom paru poklonio je luksuznu vilu vrijednu 111.000 eura, koja je uskoro postala novo sklonište.

Svoj drugi poklon dao je piscu Arseniju Jankovoskom kojeg je upoznao u skloništu.

Aleksandar mu je poklonio stan i ugovor sa izdavačem koji će objaviti njegovu knjigu, a Arsenij sada piše knjigu “Druga šansa” koja će opisati njegov život, uključujući i susret sa Aleksandrom.

Još jedan stan je poklonio Svetlani Stepanovoj i njenoj djeci.

Svetlana je prije nego što je upoznala Aleksandra lutala po iznajmljenim stanovima sa četvoro djece i jedine stvari koje su imali su bili krevet i kofer sa uspomenama.

Pored četvorosobnog stana, Aleksandar je Svetlani poklonio i milion rubalja (oko 15.000 eura). Nakon ovog velikodušnog poklona, Svetlana planira da usvoji još djece.

Još 15.000 eura ruski milijarder poklonio je Andreju i Nataliji, mladoj porodici čije dijete boluje od hidrocefalusa. Ljekari ovim mladim roditeljima i dalje govore da ostave dijete, ali oni ne odustaju. Novac koji su dobili daće na liječenje djeteta.

Aleksandar je tokom pet dana učestvovanja u ovoj emisiji za hranu morao da radi u skloništu za pse “Valenta”, pa je i tu ostavio poklon od 15.000 eura.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com