NAUČNICI DOŠLI DO ZAKLJUČKA: Ovako vikend utiče na vaše zdravlje! - Volim Podgoricu

NAUČNICI DOŠLI DO ZAKLJUČKA: Ovako vikend utiče na vaše zdravlje!

Proučavanjem navika i istraživanjima, naučnici su došli do zaključka šta treba raditi vikendom, da radna nedelja bude mnogo bolja.

 U petak nakon posla ste vjerovatno umorni i nakon 18 sati ne znate šta biste kuvali, pa na pamet uvijek dolazi brza hrana.

Petkom ujutro, sve je lakše, jer znamo da dolazi vikend. Naučnici kažu da večera tog dana može negativno uticati na nas, posebno ako odete u restoran. Istina je da večera u restoranu može biti zdrava, ali realnost je vjerovatno drugačija. Oni su otkrili da je u nešto više od 90 posto svih restorana povećan broj kalorija u jednom obroku, odnosno da premašuje 1.200 kalorija koliko se preporučuje. Istraživanje kaže da ovo može uništiti sve zdravo što ste pojeli tokom sedmice.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Subota ujutru

Trebalo bi da uskladite ritam spavanja vikendom i radnim danima, jer ćete se tako lakše buditi tokom sedmice, a i biti odmorniji. Namjestite alarm i vikendom i ustanite barem u otprilike isto vrijeme. Ako ste jako umorni, produžite san za dvadesetak minuta vikendom, a sve više od toga poremetiće ritam spavanja.

FOTO: PROFIMEDIA

Subota popodne

Izležavate se nakon subotnjeg ručka i planirate kako ćete u ponedeljak u teretanu. U roku od 72 sata nakon zadnjeg treninga mijenja se način na koji srce pumpa krv, pa bi zbog izležavanja vikendom trening prvog radnog dana mogao biti kao da ste se prvi put pojavili u teretani.

FOTO: PROFIMEDIA

Nedjelja ujutru

Od straha da će vikend proći brzo, nedjeljom obično idemo u duge šetnje s ljubimcima, čistimo dom, družimo se s prijateljima ili gledamo dobru seriju, a zbog svega toga, kažu naučnici, zaboravljamo da pijemo vodu. Bez obzira na to hoćete li biti fizički aktivni ili malo više odmarati, ne smijete dozvoliti organizmu da dehidrira, jer zbog toga se u ponedjeljak možete osećati neraspoloženo. Kako nam prvi radni dan inače pada teško, dehidratacija bi ga mogla učiniti još težim.

FOTO: PROFIMEDIA

 

Ordinacija.hr, Foto: Profimedia

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com