Home / NOVOSTI / Hronika / Internetom kruži brutalan snimak iz Podgorice: Pas napada zavezano mladunče svinje (VIDEO)

Internetom kruži brutalan snimak iz Podgorice: Pas napada zavezano mladunče svinje (VIDEO)

Na društvenim mrežama se danas pojavio video zapis, na kome se vide dva mladića, koji svog psa puštaju da napada zavezano mladunče divlje svinje.

”Obzirom da se ovdje radi o kršenju Zakona o dobrobiti i zaštiti životinja, ovim putem pozivamo policiju i pravosuđe da pronađu počinioce i da ih procesuiraju, prema zakonskim propisima. S obzirom da se na snomku vide pomenuta lica, nadležnim organima neće biti problem da ih pronađu”- navedeno je iz NVO Prijatelji životinja Podgorica, koji su i medijima poslali snimak.

Kako dodaju, u Crnoj Gori su ovakvi slučajevi zlostavljanja životinja postali svakodnevica i to upravo zbog neadekvatne reakcije nadležnih organa.

”Pretpostavka je da su lica sa snimka psa obučavala za borbe pasa, koje se ilegalno održavaju u našoj zemlji i koje predstavljaju krivičnio djelo, za koje je predviđena zatvorska kazna. Iskreno se nadamo da ovaj slučaj neće proći nekažnjeno i da će poslužiti kao primjer ostalim zlostavljačima životinja, da to nikako ne smiju raditi”- zaključili su u saopštenju iz NVO.

UPOZORENJE: Uznemirujući snimak

(Antena M)

 

 

 

Check Also

Virpazar: Gorjela trska na jezeru, požar pod kontrolom

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *