Home / NOVOSTI / Pavlićević: Fabrika Ribarstvo najbolji pokazatelj uništenja cetinjske ekonomije

Pavlićević: Fabrika Ribarstvo najbolji pokazatelj uništenja cetinjske ekonomije

Kandidata za odbornika u lokalnom parlamentu liste “SDP – Da živi Cetinje” Marko Pavlićević kazao je da je sudbina fabrike Ribarstvo iz Rijeke Crnojevića najbolji pokazatelj uništenja cetinjske ekonomije i kako jedna nesposobna uprava može da upropasti dobru kompaniju.

“Fabrika koja je nekada bila jedina te vrste u bivšoj Jugoslaviji, zapošljavala veliki broj ljudi, imala ogromnu proizvodnju i izvozila na inostrana tržišta danas je zahavaljuju pameti DPS ekonomske politike zatvorena. Na ovaj način se uništava i šansa da se krene u oživljavanje Rijeke Crnojevića koja malo po malo postaje samo uspomena na nekadašnji zlatni period kada se radilo i živjelo u Rijeci. Radnici Ribarstva, koji je od 2013.godine u stečaju su poslati na ulicu uz velike dugove prema njima na ime neisplaćenih zarada i doprinosa, a nadležni u međuvremenu ne rade ništa kako bi se pomoglo revitalizaciji kompanije koja ima svoj brend i tržište. Svakom radniku je ostao dug na ime zarade po 1500 eura, a dug na ime doprinosa postoji za period od 4 i po godine”, kazao je Pavlićević.

On je kazao da “aktuelni gradonačelnik Bogdanović nije ništa uradio za radnike i firmu veće ga radnici pamte isključivo po lažnim obećanjima o navodnom dovođenju investitora.”

“Ipak, kako i zašto je uništeno Ribarstvo i ko su odgovorni vrijeme će brzo dati odgovore a sada se potrebno fokusirati na moguća rješenja ovog zapuštenog problema. Lista SDP – da živi Cetinje nakon preuzimanja lokalne uprave od 27. novembra će posvetiti pažnju mogućim rješenjima u pravcu oživljavanja proizvodnje u Ribarstvu. Preko našeg Garantnog fonda nastojaćemo da animiramo potencijalne investitore, a vršićemo kontinuirani pritisak i na nadležne organe da se počnu baviti ovim problemom koji je uslov života u Rijeci Crnojevića. SDP je svjestan da je ovo mjesto izuzetno atraktivno i za razvoj turizma pa će kroz Garantni fond Prijestonice posebnu pažnju posvetiti i projektima koji imaju za cilj jačanje turističke ponude Rijeke. Politika DPS je dovela do toga da i Cetinje i Rijeka danas nestaju i odumiru. Cetinje i mjesta koja mu gravitiraju nestaju, a oni nas obmajuju megalomanskim projektima i nastavljaju da nas lažu po ko zna koji put. Znamo da nas lažu ali nakon 26. više neće biti u prilici za to. Uslov da Cetinje i Rijeka žive je da oni odu”, zaključio je Pavlićević.

Vijesti

Check Also

PRVA FOTOGRAFIJA VUČIĆEVOG POKLONA PUTINU! Ovo je štene šarplaninca koje će od sutra biti uz najmoćnijeg Rusa! (FOTO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *