Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo navijača: Među njima i dva crnogorska državljana - Volim Podgoricu

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo navijača: Među njima i dva crnogorska državljana

Sr­bi­jan­ska po­li­ci­ja uhap­si­la je Ne­delj­ka Gr­bo­vi­ća (46), zbog sum­nje da je is­pred di­sko­te­ke „Na­na” na Se­nja­ku u ne­dje­lju uju­tru ubio na­vi­ja­ča „Ra­da” Alek­san­dra Sav­ko­vi­ća.
Ne­što ra­ni­je, zbog sum­nje da su uče­stvo­va­li u tu­či u ko­joj je ubi­jen Sav­ko­vić, uhap­še­ne su če­ti­ri oso­be me­đu ko­ji­ma su dvo­ji­ca dr­ža­vlja­na Cr­ne Go­re Ste­fan Ša­pu­rić (24) i Mi­loš Lu­ko­vac (29). Oni su li­še­ni slo­bo­de kao rad­ni­ci obez­bje­đe­nja lo­ka­la is­pred ko­jeg je do­šlo do stra­vič­ne tu­če. Li­si­ce na ru­ke sta­vlje­ne su i nji­ho­vim ko­le­ga­ma Ste­va­nu Du­ki­ću (22) i Mi­lo­šu Tan­če­vu (22).
Pre­ma na­vo­di­ma sr­bi­jan­skih me­di­ja, nji­ma se na te­ret sta­vlja kri­vič­no dje­lo te­ško ubi­stvo u sa­i­zvr­ši­la­štvu. Ta­ko­đe, ka­ko pi­šu ta­mo­šnji me­di­ji, pri­ve­de­ni Du­kić i Tan­čev bi­li su u „ben­tli­ju” ko­ji je uda­rio u auto­mo­bil Alek­san­dra Vu­či­ća, 1. sep­tem­bra, dok je ta­da vo­zi­lom upra­vljao Lu­ka Ra­du­lo­vić ko­ji je pro­šlog mje­se­ca uhap­šen zbog di­lo­va­nja dro­ge i na­la­zi se u pri­tvo­ru. Po­red nje­ga u vo­zi­lu na­la­zio se Du­kić, a na zad­njem sje­di­štu je bio Tan­čev.

– Pri­pad­ni­ci Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va u Be­o­gra­du, u sa­rad­nji sa Vi­šim jav­nim tu­ži­la­štvom, uhap­si­li su N.G. (1971) zbog po­sto­ja­nja osno­va sum­nje da je ubio dva­de­set­sed­mo­go­di­šnjeg mla­di­ća, is­pred jed­nog ugo­sti­telj­skog objek­ta na Se­nja­ku. Osum­nji­če­nom za kri­vič­no dje­lo te­škog ubi­stva, kao i S.D. (1995), S.Š. (1993), M.L. (1988) i M.T. (1995), ko­ji su ra­ni­je pri­ve­de­ni i ko­ji se sum­nji­če za te­ško ubi­stvo u sa­i­zvr­ši­la­štvu, od­re­đe­no je za­dr­ža­va­nje do 48 ča­so­va – sa­op­šte­no je iz MUP- a Sr­bi­je.
Na­kon sa­slu­ša­nja u Vi­šem jav­nom tu­ži­la­štvu u Be­o­gra­du, nji­ma je ju­če od­re­đe­no za­dr­ža­va­nje.
U su­ko­bu is­pred klu­ba „Na­na” na Se­nja­ku, u ne­dje­lju oko pet sa­ti uju­tru, ubi­jen je Sav­ko­vić, dok je Adi­ja Ise­i­no­vić ra­njen. Ka­sno uve­če istog da­na ne­po­zna­te oso­be ba­ci­le su „Mo­lo­to­vljev kok­tel” na ovaj klub i tom pri­li­kom ni­ko ni­je po­vri­je­đen.
Ta­mo­šnja po­li­ci­ja pro­vje­ra­va mo­ti­ve su­ko­ba i tu­če, ali za­sad tim po­vo­dom ni­je bi­lo zva­nič­nih sa­op­šte­nja.

(DAN)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com