PODGORIČANI SMISLILI KAKO DO “HLJEBA BEZ MOTIKE”: Citiraju Njegoša i ne priznaju PREVARU! - Volim Podgoricu

PODGORIČANI SMISLILI KAKO DO “HLJEBA BEZ MOTIKE”: Citiraju Njegoša i ne priznaju PREVARU!

Uprkos krivičnim prijavama više hotelijera protiv preduzeća „Turistički vodič- Turistički informativni centar“ d.o.o. Podgorica i odgovornih lica  Željka Kolara i Radovana Veselinovića zbog  prevare i sticanja protivpravne imovinske koristi, ta kompanija ne odustaje od namjere da od svojih tobožnjih klijenata naplati „besplatne“ primjerke publikacije „Crna Gora – katalog smeštaja“.

Kako navode Vijesti, prethodnih nekoliko dana više hotelijera u Boki je dobilo odgovore podgoričke firme na njihove dopise poslate sredinom novembra, kada su hotelijeri vratili dobijene račune za “besplatne” primjerke kataloga.

Direktor “„Turističkog vodiča- Turističko informativnog centra“ Radovan Veselinović, odbacio je prigovore hotelijera, navodeći da oni „nemaju pravo na reklamaciju  otpremnica koje su potpisali .

Ta firma  je hotelijerima pred početak glavne ljetnje sezone predala nekoliko stotina primjeraka publikacije „Crna Gora – katalog smeštaja“. Oni tvrde da im je N.N. lice tada u ime podgoričke firme ponudilo navodno besplatno reklamiranje u katalozima. Oni su od osoblja hotela kojima su predali od   tri do 50 primjeraka „besplatnog“ kataloga, tražili  da im pečatiraju i potpišu blanko-otpremnice, tvrdeći da je to samo „za potrebe njihove interne evidencije“.

U novembru su međutum, na njihove adrese stigle fakture kojima ih firma iza koje stoje Kolar i Veselinović, obavezuje da joj  svaki od primljenih “besplatnih kataloga“ plate po cijeni od  95 eura po komadu. Oni se pozivaju na iste one pečatirane i potpisane blanko-otpremnice koje su u međuvremenu popunjene nedostajućim podacima – cijenom kataloga i obračunatim PDV-om.

Na osnovu toga su pojedini javni izvršitelji u međuvremenu počeli prinudno da skidaju sa računa potraživane iznose. Tiraž te publikacije je 2.000 primjeraka, pa kontroverzna podgorička fima od ove šeme sa naknadnim fakturisanjem „besplatnog“ promo-materijala može inkasirati skoro 200 hiljada eura.

Iz te firme nikada nisu odgovorili na mail sa pitanjima „Vijesti“.

U dopisima koje je ovih dana poslao hotelijerima u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu Radovan Veselinović ih još jednom opominje da njegovoj firmi moraju platiti isporučene  kataloge.

Veselinović je svojim navodnim poslovnim partnerima i klijentima poručio da za sve svoje navode njegova firma „ima i dokaze u slučaju suda (lista poziva, vrijeme poziva,  vrijeme trajanja i snimak razgovora), kao i za eventualno vještačenje u vezi rukopisa i identičnosti otpremnica.

Hotelijeri Kotora, Tivta  i Budve među kojima Forza mare, su podnijeli krivične prijave tužilaštvu.

Veselinović citira Njegoša u pismu oštećenim hotelijerima

U dopisima menadžmentu nekoliko hotelijerskih firmi  Veselinović se „iskreno zahvalio hotelijerima, što su doprinijeli oko besplatnog reklamiranja  firme po lokalnim i regionalnim novinama,  za oglašavanje putem lokalnih radija, emitovanje putem javnih servisa u  Crnoj Gori, a posebno na tome što ste odvojili vrijeme, uložili sredstva i uložili veliki trud“.

„Koristim pravo da vam pomenem citat velikog pjesnika „svak je rođen da jednom umre, čast i bruka žive dovijeka“, navodi on. Tužilaštvo  do danas nije obavijestilo javnost što su preduzeli u slučaju naplate „besplatnog“ „Kataloga smeštaja Crne Gore“ u izdanju fantomske firme koja ne postoji na službenoj adresi u Podgorici.

Vijesti

2 komentara

  1. Ada viudjeli kako DPS vodi drzavu u bankrot i moralni sunovrat evo skoro 3 decenije… PA misle i da oni mogu ka Lomi i Dule radijator… Alo bre misevi, shef je shef, samo on moze da laze i krade po izbora!!!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com