Home / ŽIVOT + / Ljubav i sex / VJENČALI SE U SUBOTU, RAZVELI U SRIJEDU: Dvoje Trebinjaca oborili sve rekorde!

VJENČALI SE U SUBOTU, RAZVELI U SRIJEDU: Dvoje Trebinjaca oborili sve rekorde!

Razvodi mladih bračnih parova nisu rijetkost ni u regionu, ali slučaj dvoje Trebinjaca koji su se razveli nakon svega tri dana bračnog života, dospio je u medije, i, kako izgleda, ovo dvoje su slučaj za – Ginisa.

Takav slučaj zabilježen je u Trebinju, gdje su se mladenci vjenčali u subotu, a zahtjev za razvod podnijeli već u narednu srijedu. U braku su uspjeli da žive samo tri dana! Razlozi za ovaj čin ostali su tajna za javnost.

Vaso Čihorić, trebinjski matičar, kaže da zna za taj slučaj, ali pojašnjava da do zakonitog razvoda nije moglo tako brzo doći.

“Mladenci su ubrzo prestali živjeti zajedno, ali do sudskog razvoda je vjerovatno prošlo i nekoliko mjeseci”, ističe Čihorić.

Psiholog Čedomir Novaković, komentirajući za „Avaz“ kratkotrajne brakove, kaže da je trebinjski slučaj za Ginisovu knjigu rekorda.

“To me asocira na brak iz inata, pasjaluk ili neki revanšizam, što se i prije dešavalo. Poznati su i meni primjeri da su brakovi pucali ubrzo nakon vjenčanja, i to većinom poslije bračnog putovanja”, kaže Novaković.

I Semberci imaju slučaj sličan trebinjskom. Kako je za „Avaz“ potvrdila šefica Matičnog odsjeka u Bijeljini Dragana Ljubojević, jedan bračni par se na razvod odlučio 12. dan nakon vjenčanja.

“Taj brak je počeo velikom svadbom i veseljem i ništa nije ukazivalo na to da nešto nije u redu. Nismo saznali razloge razvoda nakon tako kratkog vremena”, govori Ljubojević.

Prema njenim riječima, takvi slučajevi ipak ne utiču na broj vjenčanja, kojih ima i po nekoliko u sedmici.

Psiholog Čedomir Novaković ističe da je opšti trend u BiH da brakovi sve češće pucaju.

“Sve pokazuje da će sve manje biti čvrstih, a sve više brakorazvodnih parnica od objektivnih do potpuno bizarnih razloga. Sve manje je istinske ljubavi. Sve ovo ukazuje na onu narodnu poslovicu: „Samo se još sirotinja voli, sve je drugo rentirano“, kazao je Novaković.

avaz.ba

Check Also

HUMANOST: Ukrali 67 pasa iz azila da bi im pružili bolje utočište

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *