PODGORICA: U petak Novogodišnji koncert - Volim Podgoricu

PODGORICA: U petak Novogodišnji koncert

Na dočecima Nove godine organizovanim u crnogorskim gradovima nije puno dato prostora domaćim autorskim bendovima, pa će događaj pod nazivom „Novogodišnji koncert“ koji će u petak veče okupiti 10 izvođača, biti pokušaj da se to nadoknadi, poručeno je na konferenciji za medije održanoj u podgoričkom HL klubu.

Ulaz na koncert  koji će se održati u tom klubu sa početkom od 20.30 će koštati dva eura, cijene pića promotivni, a organizatori su saopštili da će dio novca od prodatih ulaznica donirati JU „Komanski most“.

„Mada se u zemljama okruženja redovno organizuje Koncert godine, ovo je prvi koncert takvog tipa kod nas. Drago mi je da dolaze muzičari iz gotovo svih većih gradova Crne Gore. Biće zastupljeno više muzičkih pravaca – hip hop, trip hop, rok, D'n'B, dakle biće za svakoga ponešto zato pozivamo ljude da dođu u što većem broju jer ipak su ovo naši muzičari“, kazao je Damir Ibišević ispred NVO „Muzika, alternativa, kultura“.

„Prošle godine smo odradili 15 koncerata i promovisali gomilu domaćih i stranih bendova, pa sam odlučio da sada to zaokružim i uz pomoć nikšićke pivare u sklopu programa ‘Nikšićko Rock's’ predstavim dio naše autorske scene. Osim toga, već ugovaram vraćanje Gitarijade koja se posljednji put održala 2009.

Gledaćemo da kao prava gitarijada traje dva dana da bi predstavili što više bendova,  u nekoj Sali, a pobjednici će snimiti par pjesama i spot. Nastavićemo sa promocijom autorskih bendova i do aprila bi trebalo da imamo četiri, pet koncerata. Da krenemo u godinu osvajački“, najavio je Ibišević na presu na kojem je bilo prisutno pet puta više muzičara nego novinara.

Koncert će otvoriti Otpisani, što je bio naziv podgoričke rep grupe, a pod kojim sada nastupa jedini njen član koji  se i dalje bavi muzikom – Luka Bulatović.

„Ovo će biti prilika da premijerno uživo predstavim svoj album ‘Životne rane’, koji se bavi socijalnim temama, prozivanjem đavola i države, mojim životom…“, najavio je reper.

Mada već pola godine nastupaju kao bend, podgorička trip hop grupa Beatz & Rhymes u petak će se predstaviti u originalnom sastavu – kao MC/DJ dvojac.

„Izvodićemo neke pjesme koje su manje poznate ljudima. Inače, radimo vrijedno i imamo nove članove, ženske vokale. Treći album izaćiće najkasnije do proljeća, a pregovaramo i o izdavanju na inostrano tržište“, otkrio je pjevač Braco Subotić.

Na svakih par godina Nikšić iznjedri bar po jedan pank bend, a Štrajk mozga jedan je od najmlađih sastava koji će se predstaviti koncertu u petak. Član ovog benda Aleksandar Nikčević kazao je da bend postoji godinu dana i da poput brojnih sugrađana svira pank, uz primjese metala i psihodelije.

„Počeli smo sa obradama, ali sada imamo i tri autorske pjesme“, dodao je on.

Kolašinski bend Rudolf i barski metalci Rikavac takođe će predstaviti svoje debi albume koje su objavili u drugoj polovini prošle godine.

„Zbog smrtnog slučaja u porodici jednog člana nismo stigli još da ispromovišemo album koliko smo htjeli, zato će nam ovo biti prvi nastup sa svim muzičarima koji su radili na albumu. Volio bih kad bi ljudi poslušali pjesme prije nego što dođu, pa da zajedno pjevamo“, kazao je Bojan Minić, frontmen Rudolfa.

Publika će u petak veče biti u prilici i da kupi debi album Rikavca po cijeni od pet eura, saopštio je frontmen Rikavca Marko Vukmanović.

„Od starta se bavimo autorskom muzikom, a kada sviramo obrade obično su u pitanju manje poznati izvođači. U našim pjesmama ima dosta internih fora i kritike društva, tako recimo imamo pjesmu za naš Dom kulture sa kojim smo često imali probleme sa organizacijom svirki ili za policiju koja nas zaustavlja i legitimiše samo zato što nosimo dugu kosu. Svaka pjesma, koliko god bila ozbiljna ili neozbiljna, ima svoju priču“, objasnio je muzičar.

Grupa Senad dana uzalud koja će takođe nastupiti u petak misterija je za crnogorsku publiku, a izgleda da će to makar do svirke i ostati, jer nisu željeli da otkrivaju puno informacija o sebi.

„Oni ne vole da se zovu grupom, više vole da se zovu spiritualni pokret.  Grupa ima četiri člana, traži se peti član Senad koji je boožanstvo religije dana uzalud. Pjesme su sve improvizovane na licu mjesta, ništa nije predviđeno, a koliko sam upućen neće se snimati nijedan album“, saopštio je izvjesni Filip koji se predstavio kao PR grupe koja dolazi iz Herceg Novog.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com