Lajović: Značajan rast povjerenja u CPC - Volim Podgoricu

Lajović: Značajan rast povjerenja u CPC

Najnovije istraživanje CEDEM-a, za posljedjih šest mjeseci, pokazuje značajan rast povjerenja u Crnogorsku pravoslavnu crkvu. Posrijedi je skok sa 21,1% na 23,4%, što je relativan rast od preko 10%, kazao je za Portal Analitika prezviter Crnogorske pravoslavne crkve Lav Lajović.

Prema njegovim riječima, rezultati istraživanja pokazuju da SPC bilježi pad povjerenja.

“I to je već treći put za redom, pad je postao trend. Sa 53% koliko su imali u junu 2016. godine došli su na 44% odsto. Ljudi prosto nijesu slijepi, uviđaju to politikanstvo kojim se služe vođe Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, koje personifikuje Amfilohije, Džomić, Plamenac…”, naveo je Lajović.

Dodao je da njihovi stavovi, bolje reći ispadi govora mržnje, kulminirali su posljednjih mjeseci, što se odrazilo na pad povjerenja.

“Ponižavaju svakog onog ko ne misli kao oni, čineći Crnogorce i pripadnike drugih etničkih grupa i vjerskih konfesija, građanima drugog reda, ravnim skotovima. To politikanstvo i uvrede, poput rijaliti zvijezda, možda donosi neku kratkoročnu popularnost i nakolonost ekstremnih nacionalističkih struktura, ali na duži rok izaziva nepovjerenje i zazor civilizovanog i obrazovanog svijeta, koji se okreće od takvih. Jer ljudima je dosta mržnje, vokabulara i ideologija 90-tih. Žele duhovnike koji će da grade mir, toleranciju, stabilnost i ljubav medju ljudima. A to svakako nijesu popovi SPC”, zaključio je Lajović.

 (Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com