RAMPA ZA NEMANJIĆE! Poslije brojnih kritika zahtjev da se stopira prikazivanje ove serije! - Volim Podgoricu

RAMPA ZA NEMANJIĆE! Poslije brojnih kritika zahtjev da se stopira prikazivanje ove serije!

Programski savjet RTS zatražio je od menadžmenta i uredničkog kolegijuma Javnog medijskog servisa da ne emituje naredne nastavke igrane televizijske serije o Nemanjićima, dok se na internoj projekciji u RTS ne odgleda cijela serija, ili bar njena polovina, izjavio je predsjednik Programskog savjeta prof. dr Milivoje Pavlović.

POTPUNI FIJASKO SERIJE O NEMANJIĆIMA! Tviter gori: “Očekujem još “KEVE MI TEBRA” za 3 miliona eura!”

LAUŠEVIĆ I BRAJOVIĆ ODBILI ULOGE U NEMANJIĆIMA! Evo zašto glumci nikako nisu htjeli da budu u seriji!

Pavlović je potvrdio da je takav stav većinom glasova usvojen u petak na sastanku Programskog savjeta i ocijenio da time nesporazumi oko ove serije, čiju je prvu epizodu RTS prikazao u novogodišnjoj noći, po svemu sudeći, ulaze u novu fazu.

Prema Pavlovićevim riječima, Programski savjet RTS je pisani zahtjev o tome uputio prof. dr Vladimiru Vuletiću, predsjedniku Upravnog odbora RTS, Draganu Bujoševiću, generalnom direktoru, i Nebojši Bradiću, glavnom i odgovornom uredniku Kulturno-umjetničkog programa RTS.

U pismu, koje je potpisao Pavlović, “ovaj zahtjev se obrazlaže programskim, produkcionim i kulturološkim značajem serije o Nemanjićima, kao i pretežno negativnim reagovanjem opšte i stručne javnosti posle emitovanja prve epizode”.

Kako se u dopisu navodi, “zahtjev Programskog savjeta temelji se na odredbama Zakona o medijskim servisima, Statutu RTS i aktima o djelokrugu rada Programskog savjeta, odnosno, onim stavovima ovih dokumenata koji naglašavaju pravo i obavezu Savjeta da razmatra kvalitet programskih sadržaja i vrednuje domete ostvarivanja programske koncepcije Radio Beograda i Televizije Srbije”.

Pavlović nije želio da govori o budućim potezima Programskog savjeta, ističući da je RTS veliki i dobro uređen sistem, u kojem se “tačno zna ko šta radi i za šta odgovara”.

“Mi ćemo u potpunosti uvažavati načela slobode stvaralaštva i ingerencije uredničkih timova RTS. Kad odgledamo bar polovinu serije, formulisaćemo svoje stavove, a konačna odluka biće na menadžmentu i urednicima Televizije”, napomenuo je Pavlović.

On se “iskreno nada da je nastavak serije bolji, i da će se smanjiti ili sasvim otkloniti ona preduga lista primjedbi na prvu epizodu”.

Upitan šta će se dogoditi u suprotnom slučaju, Pavlović je odgovorio: “E, onda bismo svi bili u velikom problemu…”.

Predsjednik Upravnog odbora Radiotelevizije Srbije Vladimir Vuletić potvrdio je večeras da mu je predsjednik Programskog savjeta RTS Milivoje Pavlović u petak uputio pismo u kojem zahtijeva da članovi Programskog savjeta pogledaju prvih pet epizoda igrane televizijske serije “Nemanjići”.

S obzirom da to do sada nije bila praksa, s tim zahtjevom ću upoznati članove Upravnog odbora na prvoj narednoj sjednici, najavio je Vuletić.

On je naglasio da će Programski savjet, povodom ovog zahtjeva, biti blagovremeno informisan o stavu Upravnog odbora.

 

Fonet

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com