Ljekari od danas bez licenci, Mugoša tvrdi da nema razloga za brigu - Volim Podgoricu

Ljekari od danas bez licenci, Mugoša tvrdi da nema razloga za brigu   

Više od 1.500 ljekara u Crnoj Gori od danas će građane liječiti bez licenci za rad, ali iz Ljekarske komore uvjeravaju da nema razloga za brigu, jer će građani i dalje dobijati adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Naime, dokaz da je ljekar ispunio uslove da obavlja djelatnost je licenca za rad koju izdaje Ljekarska komora. Međutim, zbog njene blokade u proteklom periodu ljekari su trenutno onemogućeni da ih obnove.

Predsjednik Ljekarske komore Aleksandar Mugoša kazao je da je jedino moguće rješenje promijeniti Zakon o zdravstvenoj zaštiti.

“Mora se pristupiti izradi novog statuta Ljekarske komore i pravilnika o izdavanju i oduzimanju licenci za rad. To su ozbiljna i vrlo osjetljiva pravna akta koja će definisati na veoma prečišćen i precizan način ko će se u Crnoj Gori u budućnosti moći predstaviti kao ljekar. Nakon toga Ministarstvo zdravlja mora dati saglasnost na donešena akta, ona moraju biti objavljena u Službenom listu Crne Gore. Pokušaću sa ovim problemom da upoznam premijera Duška Markovića za koga smatram da je jedini koji u ovom trenutku može naložiti hitne mjere za njegovo prevazilaženje”, kazao je DN predsjednik Komore Mugoša.

Dnevne novine

1 komentar

  1. I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You’re incredible! Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com