PODGORICA: Marijana Bogavac od države traži stan za nju i kćeri - Volim Podgoricu

PODGORICA: Marijana Bogavac od države traži stan za nju i kćeri

Premijer Duško Marković juče je, na njegov zahtjev, primio samohranu majku iz Podgorice Marijanu Bogavac, čija dvoipogodišnja kćerka je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, umrla prošle srijede u njihovom podstanarskom stanu. Bogavac je, kako saznajemo, od Markovića zatražila da država za nju i njene dvije kćeri obezbijedi stan.

Nezvaničan sagovornik Pobjede iz Vlade kazao je da je Bogavac rekla premijeru da bi im bilo dovoljno i 20 kvadrata, samo da ne plaćaju kiriju. Premijer je obećao da će država svakako pomoći, ali da će odluka o tome na koji način biti donijeta narednih dana.

Marijana Bogavac i njena tragična porodična priča u žiži su od srijede kada je NVO Banka hrane, koja je ovoj familiji pomagala od 2015. godine, na svojoj Fejsbuk stranici objavila da je porodicu, koja živi u teškom siromaštvu, zadesila još veća nesreća, obavještavajući javnost da je najmlađa kćer, koja je, kako su naveli, bolovala od dijabetesa pronađena mrtva i apelujući na ljude dobre volje da pomognu.

Protest

Sjutradan je grupa građana zatražila ostavku ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, uveče je organizovan i protest, a u međuvremenu se ispostavilo da dijete nije imalo dijagnozu takozvane šećerne bolesti, kao i da nije umrlo od gladi, kako se moglo naslutiti iz poruka saopštavanih javnosti.

Predsjednica Banke hrane Marina Medojević rekla je Pobjedi prije nekoliko dana da su oni od majke imali informaciju da je djevojčica rođena sa dijabetesom koji je naslijedila od oca, a da su im i ljudi koji su pomagali ovoj porodici govorili da im Bogavac traži novac kako bi kupila injekcije za bolesnu djevojčicu.

Na nivou institucija zaduženih za socijalna pitanja pokrenuta je opsežna istraga da li je i ko je odgovoran što porodica Bogavac nije bila u nekom programu socijalne zaštite.

Podgorički centar za socijalni rad, utvrđeno je, odgovoran je što Bogavac nije isplaćena odobrena jednokratna novčana pomoć koju je tražila u septembru.

Priča o lošim uslovima u kojima je živjela Marijana Bogavac sa svoje tri kćeri tokom prošle godine u tri navrata je bila u medijima, ali reakcije nadležnih nije bilo.

Agencija

Povodom slučaja Bogavac juče se oglasila i Agencija za elektronske medije upozoravajući novinare da prilikom izvještavanja o nesrećama ili porodičnim tragedijama moraju poštovati pravo na privatnost porodice žrtava i drugih osoba koje su pogođene tim događajima.

Dijete nije umrlo od dijabetesa ni gladi

Preliminarni nalaz obdukcije. kako saznaje Pobjeda, pokazuje da djevojčica nije umrla od posljedica dijabetesa ili zbog neuhranjenosti.

“Smrt nije ni nasilna, a vještak će se o uzroku definiivno i zvanično izjasniti najkasnije sjutra”, kazao je sagovornik Pobjede.

Ovaj list je već objavio da u medicinskoj dokumentaciji dostavljenoj vještaku nema podataka da je djevojćici dijagnostikovan dijabetes.

Pobjeda

1 komentar

  1. Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com