Slobodan Vukotić izabran za predsjednika OBNOR-a 1941-1945 Zete - Volim Podgoricu

Slobodan Vukotić izabran za predsjednika OBNOR-a 1941-1945 Zete

U Subotu, 20.01.2017. godine je u Golubovcima održana Izborna Skupština OBNOR-a 1941-1945 Gradske Opštine Zeta, za predsjednika jednoglsno je izabran Slobodan Vukotić,  za podpredsjednika Božidar Korović a za sekretara Nikola Vukadinović.

Skupštini je prisustvovalo  27 delegata izabranih sa područja Zete. Sjednici prisustvuju ispred OBNOR-a 1941-1945 Glavni Grad Podgorica Radojica Radojević, predsjednik i Radmila Čagorovic,podpredsjednik.

Nakon izbora radnog predsjedništva  konstatovano je da su se stvorili uslovi za rad Izborne skupštine po utvrđenom Dnevom Redu. Sjednicom predsjedava Spaso Majić, član Upravnog Odbora OBNOR-a 1941-1945 Glavni Grad Podgorica i delegat ove boračke organizacije.

” Izvještaj o Radu za period 2013 – 2017 OBNOR-a 1941-1945 Gradska Opština Zeta u uvodnim napomenama obrazložio je Predsjedavajući Spaso Majic koji posebno istakao uspješan rad dosadasnjeg predsjednika Andrije Burzana, koji je dao veliki doprinos radu i djelovanju ove boračke organizacije, kao i iznio moge aktivnosti koje su se odvijale na ovom području. Posebno je istaknut uspješan rad mjesnog udruženja Mataguži . Predsjednik OBNOR-a Glavni Grad Podgorica Radojica Radojević, je pozdravio Izbornu Skupštinu i istakao veliki doprinos stanovništva ovog kraja u svim oslobodilačkim ratovima a posebno u drugom svetskom ratu te detaljno iznio pravce djelovanja ove organizacije na nivou Glavnog Grada. Radojević je  informisao prisutne o brojnim aktivnostima organizacije, te istakao  problem, posebno one finansijske prirode, ali i u tim uslovima organizacija na nivou grada uspješno je obavila sve one obaveze koji proističu iz Programa rada kao i mnoge druge koje se odnose na poštovanju i njegovanju izvorne ideje nase slavne NOB-e, te čuvanju tekovina iz rata i revolucije za koje su živote dali najbolji sinovi i kćeri nase domovine od Triglava pa do Djevdjelije. Radojević je sa posebnim ponosom pomenuo i ime dugogodišnjeg počasnog predsjednika SOBNOR-a Crne Gore Velimira Veca Radičevića, generala u penziji  narodnog heroja koji je sa ovih ponosnih prostora Zete, a koji je u prošloj godini preminuo i istakao da je dok je bio živ uvijek je bio uz nas i imali smo njegovu  podršku nasem radu. Više delegate u svojim diskusijama pohvalno su govorili o izvjestaju o radu koji je uz diskusiju više delegate jednoglasno usvojen, stoji u saopštenju.

Jednoglasno je izabran Upravni odbor OBNOR-a 1941-1945 Gradska opština Zeta sa mandatom od četiri godine  i to: Slobodan Vukotić, Korović Božidar, Nikola Vukadinović, Aleksandar Maraš, Vidak Karadaglić, Nikola Škatarić,Čedo Lukačević, Srdjan Raičević, Veliša Škatarić, Brano Mijović, Danilo Pajović i Momčilo Martinović.

“Svi prisutni Izborne Skupštine jednoglasno su izabrali za Predsjednika OBNOR-a 1941-1945 Gradska opština Zeta Slobodana Vukotića, za p.predsjednike takođe jednoglasno Božidara Korovića, a za sekretara Nikolu Vukadinovića. U ime izabranih zahvalo se novoizabrani predsjednik Slobodan Vukotić, koji se zahvalio na poverenju i obećao dalju uspješnu aktivnost ove organizacije. Nakon toga P.Predsjednik OBNOR-a Glavni Grad Podgorica Radmila Čagorović je pozdravila prisutne I poželjela novoizabranom rukovodstvu uspješan rad Organizacije u narednom periodu, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com