Drugi krug bi za Lavove bio ravan medalji - Volim Podgoricu

Drugi krug bi za Lavove bio ravan medalji

Dok se u Hrvatskoj uveliko vodi bitka za polufinale Evropskog prvenstva, naši rukometaši i dalje vraćaju ,,film o još jednom takmičenju koje su završili ekspresno, bez osvojenog boda.

Tri utakmice, tri poraza, po ko zna koji put pokrenuli su lavinu komentara o “lavovima, pa su sebi za pravo dali da ih komentarišu i oni koji nemaju dana radnog staža u ovom sportu i oni čije je vrijeme davno prošlo. Jedno je sigurno, niko ne može znati bolje od samih rukometaša, a upravo njima je i najteže nakon što su još jednom sanjali da mogu napraviti eventualnu senzaciju.

“Iskreno, naš najveći uspjeh je što smo se uopšte plasirali na Evropsko prvenstvo. Lako je sada komentarisati i pričati, ali treba pogledati reprezentacije koje su učesnice šampionata, igrače koji su tamo i sve je jasno. Sto se tiče priče oko toga da li smo mogli da uđemo u drugu fazu ili ne, prema mom mišljenju plasman u drugi krug za nas bi bio uspjeh ravan osvajanju medalje. U rukometu je Evropsko prvenstvo jače od Svjetskog prvenstva i teško je izvući bod, a ne ostvariti pobjedu”, odmah na početku razgovora za Arenu kristalno jasan bio je Nemanja Grbović.

Otkad su saznali imena rivala u grupi, rukometaši i stručni štab Crne Gore kao šansu za trijumf isticali su duel sa Makedonijom. Ipak, prvijenac na šampionatima Starog kontinenta čekaćemo još.

“Makedonija je izuzetna selekcija. Treba pogledati roster i sve je jasno. Golman brani u Barseloni, lijevo krilo igra za Vesprem, lijevi bek za Rajn Nekar Leven, pivot za evropskog šampiona Vardar, desni bek Kiril Lazarov je jedan od najboljih u istoriji. Poznato je da je tamo rukomet državni projekat. Imali su nevjerovatnu podršku sa tribina, imali smo osjećaj da igramo u Skoplju”, objašnjava Grbović, a zatim nastavlja da analizira situacije saEvropskog prvenstva.

“Protiv Njemačke smo odigrali katastrofalno. Da li je u pitanju trema ili smo ih mnogo respektovali, zaista ne znam, ali smo bili smiješni. Sto se tiče utakmice protiv Makedonije, borili smo se do kraja, a da li su uticale i neke druge stvari neću da komentarišem. Protiv Slovenije, koja je bronzana sa Svjetskog prvenstva, nije ni bilo realno da napravimo čudo. Bili smo desetkovani, umorni”,  kaže pivot mađarskog Cegleda.

A zatim na priču oko uspjeha ili neuspjeha odgovora pitanjem.

“Da li je neuspjeh što nijesmo savladali Makedoniju? Makedoniju koja je na kraju prenijela najviše bodova iz naše grupe. Mislim da smo mi još mali, nijesmo stigli do tog nivoa da nas shvataju ozbiljno. Borili smo se, mislim da nijesmo mogli više”, dodao je Grbović, a onda jasno poentirao:

“Najlakše je kritikovati i pričati. Činjenica je da svi igraju rukomet svi ulažu, tako daje jedna Češka dobila Dansku. Nije lako, ali moramo biti realni.”

Već u junu kreće nova misija Crna Gora kreće u bitku za Svjetsko prvenstvo. Crna Gora će biti u šeširu sa Austrijom, selekcijama koje su prošle pretkvalifikacije (Rusija, BiH, Holandija, Portugal, Litvanija i Rumunija), a poznato je da nam rivali ne mogu biti samo Francuska, domaćini Danska i Njemačka, kao i tri najbolje selekcije u konkurenciji Švedske, Hrvatske, Srbije, Islanda, Norveške, Bjelorusije, Makedonije, Slovenije, Španije, Češke i Mađarske.

“Jasno je da nakon 16. mjesta nećemo imati lak žrijeb. Ali, vjerujem da možemo opet postići podvig, jer ukoliko izborimo nastup na još jedno veliko takmičenje to bi bio zaista veliki rezultat. Sve zavisi ko će biti protivnik, ali nadam se da možemo. Iskreno se nadam da ćemo konačno svi biti na okupu, da će nas zaobići problem, odnosno da ćemo biti zdravi i spremni”, podvukao je Grbović.

Početkom septembra na utakmici mađarskog prvenstva Nemanja Grbović se povrijedio, zbog čega je tri mjeseca bio bez takmičarskog ritima. lako je bio rovit, Pljevljak je odlučio da za Crnu Goru igra i pored bolova.

“Imao sam povredu trbušnog mišića. Trenirao sam pomalo u dogovoru sa selektorom, nijesam mnogo zatezao, a Đukić je odlučio da me sačuva protiv Njemačke. Ipak, protiv Makedonije pružio sam sve što sam mogao, dao maksimum i pored svih bolova i problema”, ističe Grbović.

Bilo je naporno, ali ni njegov nastup nije pomogao.

“Bilo je mnogo teško. Ovo je bio veliki rizik, svi zajedno smo pokušali, ali izgleda ni to nije bilo dovoljno. Nažalost, nijesmo uspjeli, a ja sam ušao u novu povredu. Tako, sada imam dvije povrede i ne znam što me čeka, ali je jasno da mi je desna noga nagrđena”,  zabrinuto je poručio Grbović

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com