Ulaganja u tri projekta 354 miliona eura - Volim Podgoricu

Ulaganja u tri projekta 354 miliona eura 

U tri najznačajnija turistička projekta u Crnoj Gori, Portonovi, Luštica Bay i Porto Montenegro, tokom ove godine biće ukupno uloženo 354 miliona eura.

Riječ je o projektima vrijednim 2,23 milijarde eura, a najveća ovogodišnja ulaganja imaće kompanija Azmont Investments koja je u Kumboru, gdje realizuje projekat Portonovi, planirala radove vrijedne 290 miliona. Ovaj iznos jednak je ukupnim investicijama Azmonta u Crnoj Gori u posljednjih šest godina.

“Planirali smo da u ovoj godini otvorimo rizort sa marinom, a naredne i prvi One&Only hotel u Evropi”, kazala je Dnevnim novinama Adrijana Husić, menadžerka za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje.

Izgradnja tog turističkog kompleksa počela je 2012, a investitor je zadovoljan dinamikom radova.

“Građevinski radovi u dijelu donjeg naselja, koje je srce Portonovog, napreduju dobro. Svi grubi radovi na marini su završeni, a počeli smo rad na neophodnim objektima uz sjeverni dok. Radovi na apartmanima u marini i ribarskom doku, kao i infrastrukturni radovi za hotel One&Only, su znatno napredovali”, istakla je ona.

Od ulaska na tržište do juna 2017. Azmont Investments je ukupno uložio 290 miliona, a ukupna projektovana suma je 650 miliona eura. Ugovorna obaveza za prve četiri godine bila je 52 miliona, a do 2020. godine 258 miliona eura.

Otvara se Chedi

Planiranja ulaganja kompanije Luštica Development u projekat Luštica Bay, koji je pojedinačno najveća investicija u crnogorskom turizmu, u ovoj godini su na nivou oko 50 miliona eura. U njihovom fokusu biće otvaranje Chedi hotela, prvog na poluostrvu Luštica i jednom od najvećih u Boki Kotorskoj, kao i marine sa 176 vezova.

“Zvanično će biti završeno i marina naselje sa nekoliko stambenih i zonama sa najluksuznijim objektima – porodičnim kućama, vilama i stambeno-poslovnim objektima. Do kraja ljeta biće otvoren i Chedi Luštica Bay, prvi luksuzni hotel sa pet zvjezdica na poluostrvu Luštica”, navela je Dragana Bećirović u ime kompanije Luštica Development.

Ovaj hotel sa 111 soba, internacionalnim restoranom, barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim zagrijanim bazenom, spa i fitness centrom sa zatvorenim grijanim bazenom i teretanom, imaće i maloprodajne i poslovne prostore na šetalištu marine.

Do sada je u Luštica Bay uloženo više od 133 miliona, od procijenjenih 1,1 milijardu eura.

Gradi se Zaliv

Izgradnja naselja Porto Montenegro u Tivtu biće nastavljena i ove godine, iako je investitor već premašio planiranih 450 miliona eura ulaganja. Predviđene investicije u ovoj godini iznose oko 14 miliona eura, koliko će biti uloženo u izgradnju novog stambeno-poslovnog objekta u okviru radova na drugoj fazi kompleksa Regent Pool Club Residences.

“Kompanija Adriatic Marinas, koja vodi razvoj ovog nautičko-turističkog centra, u oktobru prošle godine počela je izgradnju stambeno-poslovnog objekta Baia (Zaliv) koja bi trebalo da bude završena do početka ljeta 2019”, rekao je Dnevnim novinama PR i marketing menadžer Danilo Kalezić.

Kako je istakao, menadžment Porto Montenegra za ovo ljeto planira niz zanimljivih ugostiteljskih sadržaja, međunarodnih modnih brendova, kulturnih događaja, regata kako za goste, tako i posjetioce iz Crne Gore i regiona.

“Ukupni finansijski efekti od realizacije projekta Porto Montenegro do sada iznose 479 miliona eura – 308 miliona kapitalnih investicija i 171 milion eura operativnih troškova. To je skoro 30 miliona eura više od ukupno planiranih 450 miliona, a projekat je tek na trećini realizacije”, dodao je Kalezić.

Dnevne novine

2 komentara

  1. I found your blog web site on google and verify just a few of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I just further up your RSS feed to my MSN Information Reader. In search of ahead to studying more from you later on!? I am often to running a blog and i actually appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your website and keep checking for brand spanking new information.

  2. An interesting discussion is worth comment. I do think that you need to write much more about this topic, it might become a taboo subject but usually consumers are too little to dicuss on such topics. To the next. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com