ODBIJENA INICIJATIVA PINK M TELEVIZIJE: Rijaliti programi samo od 23 do šest časova - Volim Podgoricu

ODBIJENA INICIJATIVA PINK M TELEVIZIJE: Rijaliti programi samo od 23 do šest časova

Ustavni sud Crne Gore nije prihvatio inicijativu televizije “Pink M” za ocjenu ustavnosti emitovanja rijaliti programa, saopšteno je iz Agencije za elektornske medije.

Rješenjem je utvrđeno da je obaveza da se rijaliti programi označavaju sa oznakom 18 i emituju isključivo u periodu od 23 do 6 časova, ne predstavlja cenzuru i da je proporcionalna legitimnom cilju.

“Agencija je 2016. godine usvojila navedenu normu, u cilju zaštite maloljetnika od programskih sadržaja koji mogu ugroziti zdravstveni, moralni, intelektualni, emotivni i socijalni razvoj djeteta kroz unaprijed jasno i vidno označavanje takvih sadržaja i distribucije na način za koji je najmanje vjerovatno da će ga dijete koristiti”, istakli su iz AEM-a.

Tom prilikom Agencija je cijenila dva oprečna interesa, a to su javni interes odnosno pravo na zaštitu maloljetnika i pravo odnosno slobodu emitera na komercijalno poslovanje.

Ustavni sud Crne Gore je ocjenio da ograničenje slobode emitera, da rijaliti programske sadržaje može emitovati samo nakon 23 časa, ima legitiman, kvalifikovani i opšti interes.

Takođe, Ustvani sud je ocijenio i da je navedena mjera proporcionalna važnosti pitanja zaštite maloljetnika te da ne ugrožava načelo jednakosti garantovano Ustavom Crne Gore.4

CdM

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com