Podgoričaninu kućni zatvor zbog zlostavljanja dječaka - Volim Podgoricu

Podgoričaninu kućni zatvor zbog zlostavljanja dječaka

Pod­go­ri­ča­nin Alek­san­dar Ša­ko­vić pro­ve­šće tri mje­se­ca u kuć­nom za­tvo­ru zbog zlo­sta­vlja­nja L.M. (12), uče­ni­ka OŠ “Bran­ko Bo­žo­vić”.
Ša­ko­vić je sa Osnov­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom u Pod­go­ri­ci sklo­pio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce, ko­jim je pred­vi­đe­no da zbog uda­ra­nja uče­ni­ka ka­znu za­tvo­ra od tri mje­se­ca pro­ve­de u pro­sto­ri­ja­ma za sta­no­va­nje ko­je ne smi­je na­pu­šta­ti osim u za­ko­nom pred­vi­đe­nim okol­no­sti­ma.


Ta­ko­đe, on je pre­ma spo­ra­zu­mu oba­ve­zan i da Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re upla­ti 5.000 eura, što je već uči­nio.
Na­kon in­ci­den­ta is­pred ško­le, Ša­ko­vić je pu­šten da se bra­ni sa slo­bo­de. Na­kon ne­ko­li­ko da­na, bu­du­ći da je vi­še pu­ta osu­đi­van za kri­vič­na dje­la sa ele­men­ti­ma na­si­lja, Osnov­ni sud je uki­nuo od­lu­ku da se taj okri­vlje­ni pu­sti na slo­bo­du. Do­ne­se­no je no­vo rje­še­nje da Ša­ko­vić bu­de u pri­tvo­ru, ali je on ta­da bio u bjek­stvu. On se pre­dao po­čet­kom ja­nu­a­ra. 

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com